Ramazan ayında spor önerileri

Ramazan ayında spor önerileri -BESYO Müdürü Prof Dr. Çetin: -Ramazanda hareketsiz kalmak yerine, akşam saatlerinde, iftar saatlerinden 1-2 saat önce spor yapılması ideal olacaktır


SAKARYA (A.A) - Enes Duran - Sakarya Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) Müdürü Prof Dr. Nedim Çetin, ramazanda hareketsiz kalmak yerine, iftar saatinden 1-2 saat önce spor yapılmasının ideal olacağını söyledi.
     Çetin, AA muhabirine insan vücudunun yüzde 70inin sudan oluştuğunu, yüzde 2lik su kaybında vücutta kırgınlık oluşacağını, yüzde 10luk kayıpta ise ölüm tehlikesiyle karşılaşılabileceğini belirterek, sahurda çok su tüketmek gerektiğini bildirdi.
     İftara da su içerek başlamanın gün içinde kaybedilen suyun geri kazanılmasında yararlı olacağını anlatan Çetin, özellikle ramazan ayında su tüketimine önem vermek gerektiğine dikkati çekti.
     Ramazanda hareketsiz kalmak yerine akşam saatlerinde, iftar saatlerinden 1-2 saat önce spor yapılması ideal olacaktır diyen Çetin, oruçluyken açlık nedeniyle vücuttaki kan şekerinin düşebileceğini, egzersizlerin kan dolaşımını hızlandırması nedeniyle vücuda olumlu etki yapacağını savundu.
     Orucun vücuttaki organların dinlendirilmesini sağlaması açısından çeşitli yararları bulunduğunu ifade eden Çetin, Vücuda aşırı yükleme yapmadan spor yapın. Yürüyorsanız ritim yürüyüşleri, koşuyorsanız tempolu egzersiz yapmanız faydalı olacaktır. Ramazanda, iftardan 1-2 saat önce spor yapılması idealdir. Yemekten sonra da organlar fonksiyonlarını normalin çok daha üstünde gösterecekler. Spor 2-3 gün arayla değil, her gün düzenli yapıldığı taktirde ramazan ayını çok daha sağlıklı geçirmiş olacağız ifadelerini kullandı.
     Çetin, beslenmenin insanların en zor değiştirebilecekleri alışkanlık olduğuna işaret ederek, İnsanların çocukluklarında edindikleri beslenme alışkanlıklarını değiştirmemeleri gerekiyor. Günlük ihtiyaçlar mutlaka karşılanmalı, protein, karbonhidrat, hatta yağlar bile dedi.
    
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Ramazan ayında spor önerileri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER