Rektör Kılıç engellileri ziyaret etti

Rektör Kılıç engellileri ziyaret etti


NEVŞEHİR (A.A) - Nevşehir Üniversitesi (NEÜ) Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç, Umuda Bir Adım Tüm Engelliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğini ziyaret etti.
     Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Çetin Pekacar ve NEÜ Engelsiz Üniversite Birimi Başkanı Yrd. Doç. Dr. Zeliha Leblebici ile birlikte Umuda Bir Adım Tüm Engelliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğini ziyaret eden Rektör Kılıçı, Dernek Başkanı Hülya Belirir karşıladı.
     Ziyarette konuşan Belirir, NEÜnün her geçen gün büyüyüp gelişmesinin Nevşehir için büyük bir mutluluk ve gurur kaynağı olduğunu belirtti.
     Kılıçın ziyaretinden duduğu memnuniyeti de dile getiren Belirir, Dışarıdan biri olarak içeri girip baktığımızda üniversitemizin yeni açılan birimleriyle, fakülteleriyle, meslek yüksekokullarıyla, personel için yapılan konutlarıyla her geçen gün büyüyüp geliştiğini görüyoruz. Bu, bizleri çok mutlu ediyor ve gururlandırıyor. Tüm bunların yanında yapılan çalışmalarda engellileri de düşünmelerinden dolayı kendilerine tüm engellilerimiz adına teşekkür ediyorum dedi.
     Kılıç da, NEÜ olarak şehir ve üniversite işbirliğine büyük önem verdiklerini, üniversitede yapılan her çalışmada engellileri ve engelli öğrencileri düşünerek hareket ettiklerini belirtti.
     NEÜ olarak kuruldukları günden bu yana her zaman şehirle, sivil toplum örgütleriyle çok yakın diyalog halinde hareket etmeye gayret ettiklerini ifade eden Kılıç, şunları kaydetti:
     Bizim çok önem verdiğimiz derneklerimizden biri de Umuda Bir Adım Tüm Engelliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğidir. Bu derneğimizin gerçekleştirmiş olduğu faaliyetlerini çok yakinen takip ediyoruz. Bu anlamda kendileriyle ortak çalışmalarımız oldu. Nevşehir Üniversitesi olarak engellilerimiz ve engelli öğrencilerimiz bizim için çok önemli. Bu anlayışla üniversitemiz içerisinde daha önceden yapılmış birimlerimizde engellilerimizin hayatlarını daha da kolaylaştırmak adına engellilerimize yönelik engelli rampaları, lavabolar ve asansörler yaptık. Bunların yanında engellilerimizin kütüphanemizden yararlanabilmeleri için elektronik büyüteçler, sesli okuma cihazı ve programlar aldık. Ayrıca yeni binalarımızı da engellilerimizi düşünerek dizayn ediyoruz. Nevşehir Üniversitesi bünyesinde oluşturduğumuz Engelsiz Üniversite Birimimizle gerek üniversitemizdeki engellilerimiz, gerekse şehrimizde bulunan engellilerimiz için neler yapabiliriz noktasından hareket ederek çok ciddi çalışmalarımız oldu, bunlar devam ediyor ve devam edecek.
     Ziyaretin sonunda Kılıç, derneğin şeref defterine duygu ve düşüncelerini yazdı.
    
     Muhabir: Murat Asil
     Yayıncı: Yücel Velioğlu
<< Önceki Haber Rektör Kılıç engellileri ziyaret etti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER