Saadet Partisi GİK üyesi Budak:

Saadet Partisi GİK üyesi Budak: -Türkiyenin dış politikada büyük bir açmazın içine girdi -Suriyenin ateşi neredeyse Türkiyeye de bulaşmak üzeredir. Hükümete sesleniyoruz; bu ateş çemberine Türkiyeyi dahil etmeyin,


MERSİN (A.A) - Saadet Partisi GİK üyesi Yakup Budak, Türkiyenin dış politikada büyük bir açmazın içine girdiğini bildirdi.
     Budak, İl binasında düzenlediği basın toplantısında, seçim çalışmaları kapsamında il, ilçe ve köylerde tarama çalışmaları yaptıklarını söyledi.
     Gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Budak, Hz. Muhammede hakaret içeren filmle ilgili, Peygamberimize, dinimize, değerlerimize hakaretler içeren Müslümanların Masumiyeti diye filmi çevirenleri, çevirtenleri, ülkesinde bu filmin çevrilmesine müsaade eden ABDli yöneticileri nefret ve şiddetle protesto ediyor, kınıyoruz. Bizim değerlerimizle oynamaktan vazgeçin, dünyanın barışını engellemek ve Müslümanların arasında fesat sokmak için yaptığınız bu provokasyonlardan vazgeçin dedi.
     Türkiyenin ekonomik durumunu da eleştiren Budak, Türkiyeni dış politikada büyük bir açmazın içine girdiğini ifade etti.
     Türkiyenin Ortadoğu bataklığına saplandığını öne süren Budak, Suriyenin ateşi neredeyse Türkiyeye de bulaşmak üzeredir. Hükümete sesleniyoruz; bu ateş çemberine Türkiyeyi dahil etmeyin, ateş yumağının içine Türkiyeyi atmayın. Avrupalı dostlarımız, ADBli müttefiklerimiz ülkemizi adeta uçurumun kenarına getirdi. Şimdi de bizi ateşin içine itmek istiyor. Maalesef hükümet çevrelerinde de büyük gönülükle bu ateşe atlamak isteyenler var. Bu Türkiyenin de Suriyenin de felaketi olur diye konuştu.
     Budak, arzu ve isteklerinin Türkiyenin takip edeceği politikaların, Suriyenin ikinci bir Irak olmasına sebep teşkil etmemesi olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:
     Ama şu anda Türkiyenin dışardaki görüntüsü, bölgede batının ve ABDnin taşeronluğunu üstlenmiş, İsrailin stratejik hedeflerine hizmet eder konumda gözükmektedir. Bu Türkiyenin birliğine ve bütünlüğüne zarar verdiği gibi uluslararası ilişkilerde Türkiyenin güvenilirliğini de büyük ölçüde zedelemektedir. Türkiye bu yanlış yola, bu çıkmaz yola girmekten biran önce geri durmalıdır. Gidişat iyi değildir. Bölgedeki ülkelerin parçalanması Türkiyenin de geleceğini tehlikeye atar.
     Batılı ülkelerin bölgeye müdahale etmesinin, dış müdahalenin bölgedeki ateş çemberini genişleteceğini öne süren Budak, bölgedeki problemi bölge ülkelerinin çözmesi gerektiğini kaydetti.
    
     Muhabir: Veli Gürgah
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber Saadet Partisi GİK üyesi Budak: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER