Sağlık Bakanı Akdağ: (2)

Sağlık Bakanı Akdağ: (2) -Bütçeyle ilgili disiplinimiz devam ediyor. Milli gelirimizi üçe katladık. Faizler son derece düştü, enflasyon ciddi ölçüde düştü -Dünyanın en zengin bölgelerinden biri olan Avrupa, aslında ekonom


ERZURUM (A.A) - Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Bütçeyle ilgili disiplinimiz devam ediyor. Milli gelirimizi üçe katladık. Faizler son derece düştü, enflasyon ciddi ölçüde düştü dedi.
     Bakan Akdağ, Organize Sanayi Bölgesi (OSB) salonunda düzenlenen Yeni Yatırım Yapan ve Kapasite Artırımına Giden İş Adamlarına Plaket Töreninde, hükümet olarak, ekonominin çok önemli alanları OSBleri güçlendirmeye, geliştirmeye büyük önem verdiklerini söyledi.
     Son birkaç yılda dünyanın birçok yerinde ekonomik krizin ağır etkilerini gözlediklerini belirten Akdağ, Dünyanın en zengin bölgelerinden biri olan Avrupa, aslında ekonomik açıdan büyük bir sıkıntı içerisinde. İşsizliğin yüzde 24 oranına ulaştığı bir İspanya var. Genç işsizlerin yüzde 50lileri geçtiği bir İspanya var. Yunanistanın hali ortada. Avrupadaki birçok ülkede çok ciddi sıkıntılar var diye konuştu.
     Akdağ, hükümetin teşvik mekanizmalarının büyük ölçüde yeterli olduğunun altını çizerek, şöyle devam etti:
     Önemli olan husus, ortak çalışma kültürümüzü geliştirmek, ortaklıklar yaparak sermayelerimizi büyüterek, markalar oluşturmak, pazarlamak ve şehrin dışına, bölgenin dışına, ülkenin dışına satış yapabilmek. Bütün mesele burada yatıyor. Biz KOBİlere ciddi destek veriyoruz, vermeye devam edeceğiz. Ama KOBİlerdeki bu K harfini Erzurumda da bütün Türkiyede de Oya dönüştürmemiz gerekiyor. Orta ölçekliye dönüştürmemiz lazım. Bunun yolu bir arada olmaktan geçer. Bu işi yapan kişiler olarak biz bir araya gelemediğimiz için büyüyemiyoruz ya da zorluklar çekiyoruz.
    
     -Türkiyede iyi bir ekonomi yönetimi var
    
     Yatırımları son derece önemsediklerini ifade eden Akdağ, şöyle konuştu:
     Türkiyede iyi bir ekonomi yönetimi var, istikrarlı bir hükümet var. Ne yaptığını bilen bir Başbakan ve onun hükümeti var. Ama işsizliğin azalmasında elbette en önemli bir diğer faktör, siz değerli iş adamlarımızın yatırımlarıdır. Sonuçta bu yatırımlar olmasa biz işsizliği önleyemeyiz. Bizim politikamız, iş adamının önünü aç, piyasayı yatırım araçları açısından cazip hale getir, yatırımcı yatırım yapsın, istihdam oluştursun.
     Meraların akıllıca kullanılması gerektiğine değinen Bakan Akdağ, Bütün dünyada önemli bir küçükbaş et hayvan ihtiyacı olduğunu dikkate almak lazım. Dünyada bu ihtiyaç var. Ortadoğuda var, Körfezde var, Suudi Arabistanda var. Dolayısıyla meselenin bu tarafını da dikkate almak gerekiyor diye konuştu.
     Akdağ, sanayinin mutlaka geliştirilmesi gerektiğini, bu kapsamda sonuna kadar yatırımcıların arkasında olduklarını belirterek, hükümet olarak iktidara geldiklerinden bu yana ekonomide çok büyük gelişmeler sağlandığını vurguladı.
     Bu sene cari açığın da azalmaya başladığına dikkati çeken Akdağ, şunları söyledi:
     Bütçeyle ilgili disiplinimiz devam ediyor. Milli gelirimizi üçe katladık. Faizler son derece düştü, enflasyon ciddi ölçüde düştü. İşsizlik rakamları, krizin en cafcaflı zamanlarında yüzde 14lere çıkmıştı, şimdi yüzde 8lere kadar geriledi. Türkiye hep kalkınma noktasında, büyüme noktasında dünyanın en önde gelen ülkeleri arasında. Birkaç ülke var Türkiyeye benzeyen, kalkınmasını bu şekilde, hızlı bir biçimde geliştirebilen. Dünya artık Türkiyeyi konuşuyor.
     Bakan Akdağ, konuşmasının ardından, yeni yatırım yapan ve kapasite artırımına giden iş adamlarına plaket verdi.
     Erzurum OSB Yönetim Kurulunun aldığı karar doğrultusunda, iş adamları tarafından, Sağlık Bakanı Recep Akdağın babası Yahya Akdağ adına yaptırılacak caminin temel atma törenine katılan Akdağ, burada bir fabrikanın açılışını da yaptı.
    
     -Yaralı askerlere ziyaret-
    
     Bakan Akdağ, daha sonra, Bingöl-Muş karayolunda seyir halinde olan askeri konvoya yapılan saldırıda yaralanan ve Atatürk Üniversitesi Yakutiye Araştırma Hastanesinde tedavi altına alınan bir asker ile Mareşal Fevzi Çakmak Asker Hastanesinde tedavileri devam eden 3 askeri ziyaret ederek, sağlık durumları hakkında yetkililerden bilgi aldı.
     Akdağ, ziyaretlerin ardından, Erzurum 1200 Yataklı Sağlık Kompleksi, Merkezi Acil, Ameliyathane ve Laboratuvar Birimi 700 Yatak Ünitesi nin inşaat alanına geçti. Buradan çalışmalar hakkında bilgi alan Akdağ, inşaat yetkilileriyle basına kapalı bir görüşme yaptı.
     (Bitti)
    
     Muhabir: Ayşe Yıldız / Muharrem Aksakallı
     Yayıncı: Murat Taydaş
<< Önceki Haber Sağlık Bakanı Akdağ: (2) Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER