Sakaryada ambulansın geç geldiği iddiası

Sakaryada ambulansın geç geldiği iddiası -Sağlık Bakanlığı: Haberlerde iddia edildiği gibi hastanın 20 dakika bekletilmesi kesinlikle söz konusu değildir. Kayıtlarımız incelendiğinde en uygun ambulansın en kısa sürede olay yerine


SAKARYA (A.A) - Sağlık Bakanlığı, Sakaryanın Akyazı ilçesinde yaralanan 3 yaşındaki bir kız çocuğu için istenen ambulansın, haberlerde iddia edildiği gibi geç gelmesinin söz konusu olmadığını, en uygun ambulansın en kısa sürede olay yerine yönlendirildiğini bildirdi.
     Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, bazı haberlerde Sakaryanın Akyazı ilçesinde 3 yaşındaki bir kız çocuğunun oynarken üzerine televizyon dolabının düşmesi sonucu yaralanması üzerine çağrılan ambulansın görevde olması nedeniyle geç geldiği iddialarının yer aldığı hatırlatılarak, haberler gerçeği yansıtmadığından açıklama yapılması gereği duyulduğu kaydedildi.
     Yaralanarak 21 Temmuz 2012de Akyazı Devlet Hastanesi Acil Servisine kaldırılan çocuk hastanın burada ilk müdahalesinin ardından Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesine nakledilmek istendiği belirtilen açıklamada, nakil için ilgili hastanenin acil servis hekiminin 112 Komuta Kontrol Merkezini aradığı ifade edildi.
     Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
     Hastanın nakil talebinin 112 Komuta Kontrol Merkezine ulaşmasından, ambulansın hastanın bulunduğu hastaneye varış süresi 11 dakikadır. (İlgili çağrı Komuta Kontrol Merkezimize 19.08de ulaşmış, Akyazı 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu görevde olduğundan, Karapürçek 112 ASHİ 19.09da görevlendirilmiş ve 19.19da Akyazı Devlet Hastanesine ulaşmıştır.)
     Ayrıca aynı hastamız daha sonra Sakarya Eğitim Araştırma Hastanesinden Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesine de 112 Acil Servis hizmetlerine bağlı olan ambulansımız tarafından nakledilmiştir. Bu nakil için de ambulansımız ilgili nakil talebinin 112 Acil Servise iletilmesinden 7 dakika sonra hastaya ulaşmıştır.
     Haberlerde iddia edildiği gibi hastanın 20 dakika bekletilmesi kesinlikle söz konusu değildir. Kayıtlarımız incelendiğinde en uygun ambulansın en kısa sürede olay yerine yönlendirildiği anlaşılmıştır.
     112 Acil Servis hizmetlerine bağlı personelin görevlerini en etkin şekilde ve hizmetin gerektirdiği hıza riayet ederek yürüttüğü vurgulanan açıklamada, bu sebeple ülke genelinde il ve ilçelerde vakaların yüzde 90ına ilk 10 dakika içinde ulaşıldığı anımsatıldı. Açıklamada, bu vakada da gecikme olmaksızın hastanın naklinin uygun sürede gerçekleştirildiğine dikkat çekildi.
    
     Muhabir: Eda Ünlü Özen
     Yayıncı: Tolga Özgenç
<< Önceki Haber Sakaryada ambulansın geç geldiği iddiası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER