Şanlıurfada Gazievi kurma çalışmaları

Şanlıurfada Gazievi kurma çalışmaları


ŞANLIURFA (A.A) - Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Murat Demirkol, kentte Gazievi kurulması için çalışmalarda bulunduklarını söyledi.
     Demirkol, Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Yavuz ve bazı üyeleri, dernek binasında ziyaret etti.
     Derneğin sorunlarını ve çözüm önerilerini dinleyen Demirkol, müdürlüğünün derneğin her türlü ihtiyacını çözmek için çaba gösterdiğini belirtti.
     Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca bir süre önce alınan karar doğrultusunda açılacak gazi evlerinden birini de Şanlıurfaya kazandırmak istediklerini ifade eden Demirkol, şunları kaydetti:
     "Bu evlerde, çatışmalarda yaralanan gazilere ve şehit yakınlarına hukuki ve psikososyal destek verilmesi planlanıyor. Bu hizmet sayesinde gaziler ve şehit yakınları yalnız bırakılmayacak. Gazievinde idari, ilk müdahale, toplum içinde bakım ve destek, hukuki danışmanlık birimleri yer alacak. Bu birimler, eğitim, kurs faaliyetleri ve sosyal etkinliklerle gazileri ve şehit yakınlarını rehabilite edecek."
     Yavuz da, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, söz konusu evin bir an önce açılması için gayret göstereceklerini söyledi.
    
     Muhabir: Rauf Maltaş
     Yayıncı: Ömer Fansa
<< Önceki Haber Şanlıurfada Gazievi kurma çalışmaları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER