Şanlıurfa cezaevindeki yangın

Şanlıurfa cezaevindeki yangın -CHP Muğla Milletvekili Nurettin Demir: Hapishanelerde, tutuklama ve hükümlü sayısının çok artmasına rağmen bir yenileme yapılmamıştır


ŞANLIURFA (A.A) - Cumhuriyet Halk Partisinden bir grup, yangın nedeniyle 13 kişinin öldüğü Şanlıurfa E Tipi Kapalı Cezaevinde incelemede bulundu.
     CHP Muğla Milletvekili Nurettin Demir, incelemelerin ardından yaptığı açıklamada, söz konusu cezaevinin şartlarının iyi olmadığını savundu.
     Ziyaretlerinde bazı mahkumlarla görüşme imkanı bulduklarını, olayın, hükümetin, Adalet Bakanlığının ihmali sonucunda oluşmuş bir tablo olduğunu öne sürerek, şöyle dedi:
     Çünkü Türkiye, bir hapishane devleti haline dönüşmüştür. Hapishanelerde tutuklama ve hükümlü sayısının çok artmasına rağmen bir yenileme yapılmamıştır. Ama bir Ceylanpınarda, bir Hatayda Suriyeden gelme ihtimali bulunan mülteciler için binlerce kişilik çadır kentler kuruldu. Ama Türkiyedeki cezaevlerinde yaklaşık bir metrekarede 18-20 kişi kalıyor.
    
     -Tutuklu ve hükümlü yakınlarının iddiası
    
     Bu arada cezaevindeki oğlunu ziyaret eden Fatih Öğen, dün açık görüş yapılacağına ilişkin açıklamanın yapılmasına rağmen bugün güçlükle içeriye girebildiklerini iddia etti.
     Öğen, açık görüşmenin iptal olduğunu sadece kapalı görüşme yapabildiklerini ifade ederek, Oğlum içeride havanın çok sıcak olduğunu söyledi. Serinletici herhangi bir aletin bulunmadığını, mahkumların istettiği vantilatörlerin ise içeriye alınmadığını anlattı. Yetkililerden bir an önce bu soruna çözüm bulmasını bekliyoruz diye konuştu.
     Bu arada bazı mahkum yakınları ise sabahtan itibaren beklemelerine rağmen yakınlarıyla görüşemediklerini öne sürerek, duruma tepki gösterdi. Mahkum yakınlarının cezaevi önündeki bekleyişi devam ediyor.
     Şanlıurfa E Tipi Kapalı Cezaevinde 16 Haziran Cumartesi günü bir koğuşta mahkumlar arasındaki kavganın ardından çıkan yangında, 13 kişi ölmüş 5 kişi yaralanmıştı.
    
     Muhabir: Rauf Maltaş - Müslüm Etgü / Mehmet Güldaş
     Yayıncı: İsmail Fidan
<< Önceki Haber Şanlıurfa cezaevindeki yangın Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER