Saraybosna Müftüsü Smayiç:

Saraybosna Müftüsü Smayiç: -"Bosna Hersek ve Türkiye arasındaki kardeşlik bağlarının daha da kuvvetlenmesi için çalışıyoruz"


KAYSERİ (A.A) - Bosna Hersekin başkenti Saraybosna Müftüsü Hüseyin Smayiç, "Bosna Hersek ve Türkiye arasındaki kardeşlik bağlarının daha da kuvvetlenmesi için çalıştıklarını söyledi.
     Smayiç ile yardımcısı Bego Sebimoviç ve Somaliden gelen din adamları Ebubekir Mehdi ve Hasan Hayr, İl Müftüsü Ali Maraşlıgili makamında ziyaret etti.
     Smayiç, burada yaptığı açıklamada, Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla sosyal ve kültürel etkinliklere katılmak üzere Tokata, ardında da ziyaretlerde bulunmak için Kayseriyi geldiklerini ve her iki şehri de çok beğendiklerini ifade etti.
     Türkiye ve Bosna Hersekin birçok ortak noktası bulunduğunu dile getiren Smayiç, şunları kaydetti:
     "Bizim Türkiye ile geçmişimiz aynı, kültürümüz aynı, dinimiz aynı. Bundan dolayı Bosna Hersek ve Türkiye arasındaki kardeşlik bağlarının daha da kuvvetlenmesi için çalışıyoruz. Srebrenitsa soykırımının ardından Türkiye her zaman yanımızda yer aldı. Türkiye ve Müslümanlar soykırımı unutturmadı. Bu savaşın ta yaşadığımız acılar ve yaralar hala geçmedi. Türkiye bu dönemde bize büyük destek vererek, yaralarımızın hafiflemesini sağladı. Bundan dolayı kardeş Türk halkına minnettarız."
    
     Muhabir: Mustafa Önal / İsmail İçer
     Yayıncı: Ersin Altınsoy
<< Önceki Haber Saraybosna Müftüsü Smayiç: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER