Savaşın izlerini ömür boyu taşıyacaklar

Savaşın izlerini ömür boyu taşıyacaklar -Suriyenin Halep kentinde düzenlenen hava saldırısında yaralanan 8 ve 12 yaşındaki 2 kız kardeşin Gaziantepte tedavileri sürüyor -Saldırıda kolu kesilen 8 yaşındaki Eye ile 12 yaşındaki a


GAZİANTEP (A.A) - Orhan Çiçek - Suriyenin Halep kentinde, ordu birliklerince düzenlenen hava saldırısında kolu kesilen 8 yaşındaki Eye ile şarapnel parçalarıyla yüzünden yaralanan 12 yaşındaki ablası, Gaziantepte tedavi gördüğü hastanede, sağlık personeli ve hasta yakınlarının desteğiyle yaşadıkları acıyı unutmaya çalışıyor.
     Suriyedeki olaylarda hayatını kaybeden, yaralanan, anne ve babalarını kaybederek öksüz ve yetim kalan, evleri zarar gördüğü için aileleriyle birlikte zor şartlar altında yaşam süren çocuklar, savaşın acı izlerini bir ömür boyu taşıyacak.
     Ülkelerindeki olaylarda yaralanarak getirdikleri Türkiyede tedavi altına alınan iki kız kardeş, savaşın acımasızlığını gözler önüne seren örneklerden birini oluşturuyor.
     Azez ilçesinde düzenlenen hava saldırısında 8 yaşındaki Eye ve 12 yaşındaki ablası Sidra yaralandı. Yakınları tarafından sınıra getirilen ve Kilisten Türkiyeye sığınan iki kız kardeş, ilk müdahalenin ardından Gaziantep Dr. Ersin Arslan Devlet Hastanesine sevk edildi.
     Durumu ağır olan ve 5 gündür hastanede tedavi gören 8 yaşındaki Eyenin kolu dirseğinden kesildi. Ablası ise şarapnel parçalarıyla yüzünden yaralandı. Kardeşlerini saldırıda kaybeden 2 kardeş, tedavi gördükleri hastanede, sağlık personeli ve hasta yakınlarının desteğiyle yaşadıkları acıyı unutmaya çalışıyor.
     Yaşadıklarını, AA muhabirine anlatan küçük Sidra, hava bombardımanı sırasında evlerinin tamamen yıkıldığını, erkek kardeşinin saldırıda hayatını kaybettiğini söyledi.
     Olayda kız kardeşiyle yaralandıklarını ifade eden Sidra, Sonra bizi buraya getirdiler ve tedavi ettiler. Hiçbir şeyimiz kalmadı. Buradaki hastane personeli ve Türk hastalar ile onların yakınları bizlere yardım ediyor. Hepsine teşekkür ediyoruz dedi.
    
     -Gidecek yerleri yok-
    
     İlerleyen yaşına ve hastalığına rağmen Arapça bildiği için Eye ve Sidra ile hastanedeki diğer Suriyelilere gönüllü olarak yardımcı olan Senem Yılmaz da Suriyelilerin çok zor günler geçirdiklerini anlattı.
     Ülkelerindeki olaylar sırasında yaralanan Suriyelilerden durumu ağır olanların Dr. Ersin Arslan Devlet Hastanesine getirildiğini kaydeden Yılmaz, yaralılardan birçoğunun yanında yakınlarının bulunmadığını ve onlara, kendisinin ve Arapça bilen Türk vatandaşlarının, Allah rızası için yardım etmeye çalıştığını vurguladı.
     Yılmaz, hastaneye getirilen yaralılara, sağlık personeli, hastalar ve hasta yakınlarının büyük destek verdiğini söyledi.
     Adlarının açıklanmasını istemeyen kız kardeşlerin anne ve babası ise Türk yetkililerden kalacak yer konusunda yardım istedi.
     Dr. Ersin Arslan Devlet Hastanesi Yöneticisi Dr. İdris Yıldırım da günde yaklaşık 50 Suriyeli hastanın Gaziantepe getirildiğini kaydetti.
     Gelen hastaların çoğunun ciddi yaralanma sonucu acil olarak hastanelerine geldiğini dile getiren Yıldırım, Suriyeli hastalardan hiçbir ücret almıyoruz. Bu hastaların tedavi masraflarını devletimiz karşılıyor dedi.
     Kentteki diğer devlet hastanelerinde de Suriyeli hastaların tedavi gördüğünü ifade eden Yıldırım, Türk doktorların gece gündüz demeden Suriyeli hastaların tedavisi için çalıştıklarını vurguladı.
    
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Savaşın izlerini ömür boyu taşıyacaklar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER