Simavdan kısa kısa

Simavdan kısa kısa -İlçe Halk Eğitim Merkezi geçen yıl 227 kurs açtı


KÜTAHYA (A.A) - Simav Halk Eğitimi Merkezi, geçen yıl ilçe genelinde toplam 227 ayrı kurs açtığı bildirildi.
     Merkez Müdürü Ahmet Oğul, yaptığı açıklamada, topluma hizmet edebilecek düzeyde üretime ve hizmet sektörüne yönelterek, aile bütçelerine katkı sağlamayı amaçladıklarını söyledi.
     Bu kapsamda geçen yıl 227 ayrı kursta, 3 bin 6 kadın, 2 bin 45 erkek olmak üzere toplam 5 bin 51 kursiyere hizmet verdiklerini ifade eden Oğul, şöyle konuştu:
     Bu yıl geçen yıl ki rakamların üzerine çıkmak için yoğun çaba sarf ediyoruz. İlçede el becerisi olan herkesi, belli bir oranda da olsa merkezimiz faaliyetlerine katmayı hedefliyoruz. Tüm yetişkinleri topluma hizmet edebilecek düzeyde üretime ve hizmet sektörüne yönelterek, aile bütçelerine katkı sağlamalarını amaçlıyoruz. Şu an 14 kurs devam ediyor. Talep olması halinde kurs çeşitliliği arttırabilir.
    
     -Yapılandırma borçlarını ödemeyenlere uyarı
    
     (Fotoğraflı)
    
     Simav Vergi Dairesi Müdürlüğü, vergi borçlarını yeniden yapılandırılan ancak taksitlerini ödemeyen borçlu mükelleflere uyarıda bulundu.
     Daire Müdürü Sezai Süzük, yaptığı açıklamada, vergi borcunu yapılandırmaya sokan ve bu borçlarını 15 Hazirana kadar ödemeyen mükelleflerin yeniden kanundan yararlanma hakkı tanındığını anımsattı.
     Süzük, bu borçlarını ödemeyen mükelleflerin 31 Ekime kadar gecikme zammıyla tekrar bu yapılandırmadan yararlanacaklarını dile getirerek, Bu kanun hakkında daha detaylı bilgi almak ve bu imkandan yararlanmak isteyen mükelleflerimizi, en kısa sürede vergi dairelerimize bekliyoruz dedi.
    
     -Bayram öncesi yoksul öğrenciye eğitim yardımı
    
     (Fotoğraflı)
    
     Simav Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından ilçe merkezi ve köylerinde eğitim gören yoksul öğrencilere eğitim yardımı yapıldı.
     Vakıf Başkanı Kaymakam Yüksel Ünal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, önceden tespit edilen 900 yoksul öğrenciye toplam 72 bin liralık eğitim yardımını bayram öncesi ulaştırdıklarını söyledi.
     Ünal, bu yardımları 80er liralık kupon şeklinde öğrencilere verdiklerini ve imkanları ölçüsünde bu yardımlara devam edeceklerini bildirdi.
    
     -Kurbanlıklara dikkat
    
     (Fotoğraflı)
    
     Simav Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ali Ceylan, kurbanlıklarda pasaport ve kulak küpelerinin olmasına dikkat edilmesi gerektiğini bildirdi.
     Ceylan, yaptığı açıklamada, ilçe kaymakamı, belediye başkanı ve ilçe müftüsününde yer aldığı bir komisyon oluşturduklarını ve bu komisyonda alınan kararlar gereği kesilecek hayvanlarda pasaport ve kulak küplerine dikkat edilmesi gerektiği yönünde karar alındığını söyledi.
     Türkiyede yeni doğan hayvanların dışında bütün hayvanların kayıt altında olduğunu ve bunlara bir küpe ve pasaport verildiğini hatırlatan Ceylan, Vatandaşlarımız bunlara dikkat etmeli. Ayrıca, kurbanlarını kesen vatandaşlarımız 16 Kasıma kadar kurbanlarıyla ilgili pasaport ve kulak küpelerini müdürlüğümüze veya ilçe merkezi, köy ve kasabalardaki muhtarlara, ilçe ve belde belediyelerine de teslim etmeleri gerekmektedir diye konuştu.
    
     Muhabir: Zekeriya Türkel / Hadi Şengül
     Yayıncı: Deniz Açık
<< Önceki Haber Simavdan kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER