Simavdan kısa kısa

Simavdan kısa kısa -Çocuklardan kampanyaya oyuncak desteği


KÜTAHYA (A.A) - Simav ilçesinde, Yusuf Koyuncuoğlu İlkokulu 2B sınıfı öğrencileri, Doç. Dr. İsmail Karakuyu Simav Devlet Hastanesinde yatan çocuk hastalar için başlatılan Bir Oyuncak Bin Tebessüm kampanyasına oyuncak bağışladı.
     Hastanenin Moral Terapistleri Grubu sorumlusu Mehmet Ali Kiraz, AA muhabirine, kampanya çerçevesinde ilçeden ve ilçe dışından yüzlerce oyuncak bağışı yapıldığını söyledi.
     Hasta çocukları oyuncaklarla sevindirmelerinde en büyük desteği çocuklardan gördüklerini belirten Kiraz, Anaokulları ve ilkokullardan öğrenciler, kullanmadıkları oyuncakları hasta çocuklarımız için bağışlıyor. Yusuf Koyuncuoğlu İlkokulu 2B sınıfı öğrencileri, kampanyaya oyuncak desteği sağladı dedi.
     Yusuf Koyuncuoğlu İlkokulu 2B sınıfı öğretmeni Nazlım Demirtaş da öğrencilerinin kampanyaya katılmak istediklerinde önce şaşırdığını, daha sonra sevindiğini bildirdi.
     Öğrencilerinin empati yapıp kendilerini hasta çocukların yerine koyarak, kampanyaya destek verdiğini dile getiren Demirtaş, Hastanemizde başlatılan hasta çocukları oyuncaklarla sevindirme kampanyası, anlamlı bir kampanya diye konuştu.
    
     -Gökçeler köy yolunda genişletme çalışması
    
     (Fotoğraflı)
    
     Simav ilçe merkeziyle Gökçeler köyü arasındaki 4 kilometrelik yolun genişletilmesi amacıyla Kütahya İl Özel İdaresi tarafından çalışma başlatıldı.
     Gökçeler Köyü Muhtarı İbrahim Payçu, AA muhabirine, 19 Mayıs 2011de meydana gelen 5,9 büyüklüğündeki depremde konutlarının yarısından fazlasını kaybeden köyün, ihtiyacı olan yol genişletme çalışmasıyla yeni bir döneme girdiğini söyledi.
     Simav-Gökçeler yolunun dar ve virajlı olması nedeniyle meydana gelen trafik kazalarında can ve mal kayıpları yaşandığını dile getiren Payçu, şöyle konuştu:
     Kütahya İl Özel İdaresi Yol Şubesi tarafından başlatılan çalışma öncesi yolun her iki yakasında arazisi bulunan vatandaşlarımız, arazilerinden ikişer metre bağışladıkları gibi yolda kalacak ağaçlarını da kendileri keserek çalışmalara önemli katkı sağladı. Arazi sahibi vatandaşlarımıza duyarlı davranışlarından dolayı teşekkür ederim.
    
     -Nasuh Ağa Camisinin iç duvarları çelik hasırla kaplanıyor
    
     (Fotoğraflı)
    
     Simav ilçesinde, 19 Mayıs 2011de meydana gelen 5,9 büyüklüğündeki depremde hasar gören tarihi Nasuh Ağa Camisinin iç duvarları çelik hasırla kaplanıyor.
     İlçenin önemli eşraflarından Nasuh Ağa tarafından 226 yıl önce yaptırılan caminin duvarları ve minaresi, 17 Şubat 2010da yaşanan 5 büyüklüğündeki depremde zarar görmüş, ibadete kapatılan cami onarıma alınmıştı.
     Onarım tamamlandıktan sonra 20 Mayıs 2011de yapılacak törenin ardından cuma namazıyla ibadete açılması planlanan caminin iç ve dış duvarlarında, bundan bir gece önce meydana gelen 5,9 büyüklüğündeki deprem yüzünden hasar oluşmuştu.
     Kütahya Vakıflar Bölge Müdürlüğü, depremde hasar gören Nasuh Ağa ve Üzüm Pazarı camileriyle Ulu Caminin depreme karşı güçlendirilmesi ve onarımı amacıyla ihale düzenlemişti.
     İhaleyi kazanan firma, çalışmalarını Nasuh Ağa Camisinde yoğunlaştırdı. Duvarlara çelik borular monte eden görevliler, iç duvarların deprem nedeniyle çatlayan, dökülen sıvalarını sökerek çelik hasırla duvar kaplamasına başladı.
     Cami içindeki tüm duvar ve kubbeler çelik hasırla kaplandıktan sonra aslına olarak sıvanacak. Caminin dış cephesinin üst bölümü de çelik kemerle çevrilecek.
     Kentteki 3 caminin depreme karşı güçlendirilmesi ve onarımı için yaklaşık 1 milyon 500 bin lira harcanacak.
    
     Muhabir: Zekeriya Türkel
     Yayıncı: Sedat Gök
<< Önceki Haber Simavdan kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER