Sivasta Çocuk Evlerinde kalan 7 öğrenci,

Sivasta Çocuk Evlerinde kalan 7 öğrenci, Anadolu Liselerini kazandı


SİVAS (A.A) - Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı bünyesinde Sivasta açılan Çocuk Evlerinde kalan 7 öğrenci, Anadolu Liselerini kazandı.
     Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Zafer Yıldırım, makamında basın mensuplarına yaptığı açıklamada, bakanlığın teşkilatlanma çalışmalarına devam ettiğini, gelişen ve değişen dünya standartlarını göz önünde bulundurarak Avrupa modellerini Türkiyede uygulamaya başladığını söyledi.
     Bu modeller sonucunda da çocuk evlerinin inşa edildiğini anlatan Yıldırım, şunları kaydetti:
     Öğretmenlerimiz ve ev sorumlusu arkadaşlarımız, Çocuk Evlerinde 3 yıldır yapmış oldukları çalışmalar sonucunda pırlanta gibi çocuklarımızı karşımıza çıkardılar. Bugün Seviye Belirleme Sınavı (SBS) sonuçları açıklandı. 7 tane pırlanta çocuğumuz, Anadolu Liselerini kazandı. Çocuklarımız, Anadolu Liselerine gidecekler ve okuyacaklar, lise sonucunda da üniversiteye hazırlanacaklar, geleceklerini teminat altına alacaklar. Devlet, sosyal devlet ilkesi doğrultusunda çocuklarımızı yönlendiriyor, yetiştiriyor, rehberlik yapıyor.
     Yapılan çalışmalardan dolayı personele teşekkür eden Yıldırım, çocukların Anadolu Liselerine kayıtlarını yaptıracaklarını belirtti. Çocukların başarılarının devamını temenni eden Yıldırım, çıtayı daha yukarılara sürüklemelerini istediğini kaydetti.
     Yıldırım, öğrencileri tebrik etti.
     Çocuk Evleri Koordinasyon Merkezi Başkanı Nedim Yıldız ise çocukların yoğun bir çalışma evresinden geçtikten sonra bu başarıyı gösterdiklerini belirterek, bundan sonraki süreçte çocukları önemli mevkilerde görmek istediklerini ifade etti.
     Serkan Gürkan, Yusuf Gültemür ve Goncagül Köseoğlunun Cumhuriyet Anadolu Lisesini, Murat Öztürkün Yenişehir Anadolu Lisesini, Serdar Polatın Halis Gülle Anadolu Lisesini, Servet Polatın Anadolu İmam Hatip Lisesini, Arife Ganpolatın Gültepe Anadolu Lisesini kazandığı belirtildi.
    
     Muhabir: Merve Topuz
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Sivasta Çocuk Evlerinde kalan 7 öğrenci, Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER