Sivastan dünyanın gözlerine katarakt lens

Sivastan dünyanın gözlerine katarakt lens -Türkiyenin ilk lens fabrikasında üretilen katarakt lensler, Avrupadan Asyaya, Amerikadan Afrikaya dünyanın dört bir yanına ihraç ediliyor -Fabrikanın üretim müdürü Nalbant: Laboratuv


SİVAS (A.A) - Önder Felek - Sivasta faaliyet gösteren Türkiyenin ilk lens fabrikasında üretilen göz içi katarakt lensler, Avrupadan Asyaya, Amerikadan Afrikaya dünyanın dört bir yanına ihraç ediliyor.
     Sivas 1. Organize Sanayi Bölgesinde 2005 yılından bu yana faaliyet gösteren Anadolu Tıp Teknolojileri, göz içi katarakt ve kontakt lens üretimi yapıyor.
     Fabrikanın üretim müdürü Muhammet Nalbant, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kataraktın oluşum şekillerinin farklı olduğunu, doğal yollarla ortaya çıkması durumunda orta yaş ve üstü kişilerde görüldüğünü ancak genetik koşullar ve dış etkenler nedeniyle çocuk ve gençlerde de görülebildiğini söyledi.
     Kataraktlı hastaların orijinal göz merceklerinin çıkartılarak yerine yapay lenslerin yerleştirildiğini anlatan Nalbant, Lens yerleştirildikten sonra görme, yaklaşık yüzde 90-100 olacak şekilde gerçekleşiyor. Operasyona bağlı olarak miyop veya hipermetrop gerçekleşirse, tekrar ekstradan gözlük kullanımı olabiliyor diye konuştu.
     Nalbant, fabrikalarında kontakt ve katarakt lens üretimi yaptıklarını, yüzde 100 yerli olan üretimde son teknolojiyi kullandıklarını söyledi.
    
     -En fazla katarakt ameliyatı Marmara Bölgesinde-
    
     Fabrikada 10 modelde göz içi katarakt lens ürettiklerini ifade eden Nalbant, Laboratuvarımızda yılda yaklaşık 150 bin adet lens üretim kapasitesine sahibiz dedi.
     Ürettikleri lenslerin yüzde 40ını yurt dışı pazarında değerlendirdiklerini anlatan Nalbant, Avrupadan Asyaya, Amerikadan Afrikaya dünyanın dört bir yanına katarakt lens sattıklarını belirtti.
     Nalbant, genelde Uzak Doğu ülkelerinde yaşayanların ırkları sebebiyle katarakt olma oranlarının daha yüksek olduğunu, dünyadaki katarakt operasyonlarının yüzde 70inin buralarda gerçekleştiğini kaydetti. Nalbant, Türkiyede ise katarakt ameliyatlarının yüzde 70inin Marmara Bölgesinde gerçekleştiğini sözlerine ekledi.
    
     Yayıncı: Cemal Coşkun
<< Önceki Haber Sivastan dünyanın gözlerine katarakt lens Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER