Suriyedeki olaylar

Suriyedeki olaylar -Ülkelerindeki olaylardan kaçan, aralarında 1 generalin de bulunduğu 71i asker, 4ü yaralı bin 247 Suriyeli Türkiyeye sığındı


HATAY (A.A) - Ülkelerindeki olaylardan kaçan, aralarında 1 generalin de bulunduğu 71i asker, 4ü yaralı bin 247 Suriyeli Türkiyeye sığındı.
     Hatayın Reyhanlı ilçesinin Kuşaklı, Bükülmez ve Kavalcık köyleri sınırına gelen, çoğu kadın ve çocuklardan oluşan bin 247 Suriyeli, Türkiyeye sığınma talebinde bulundu.
     Güvenlik önlemleri altında sınırdan minibüslerle alınan Suriyeliler, Reyhanlı Hac Konaklama Tesislerine getirildi.
     Bazı Suriyelilerin yanlarında getirdikleri bilgisayarlarla Suriyedeki gelişleri takip ettikleri görülürken, sınırdan Türkiyeye geçen Suriyeli sığınmacılardan çocukların yorgun düştükleri gözlendi.
     Gruptaki 1 general, 2 albay, 3 yarbay, 1 binbaşı, 2 yüzbaşı, 2 üsteğmenin de bulunduğu 71 asker ile asker aileleri Apaydın Kampına, diğer Suriyelilerin Gaziantepe gönderildiği öğrenildi.
     Suriyenin Halep ve İdlip kentlerine bağlı köylerde çıkan çatışmalarda silahla yaralandığı belirtilen aralarında çocukların da olduğu 4 yaralıdan 2si Reyhanlı Devlet Hastanesinde tedavi altına alındı. Durumu ağır olan 2 yaralı ise Mustafa Kemal Üniversitesi Araştırma Hastanesine sevk edildi.
    
     Muhabir: Cem Genco / İsmihan Özgüven
     Yayıncı: İsa Sansar

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER