Suriyeliler yeni yıla buruk girdi

Suriyeliler yeni yıla buruk girdi -Ülkelerindeki olaylar nedeniyle sığındıkları Türkiyede, kendileri için hazırlanan konteyner ve çadır kentlerde kalan Suriyeliler, yeni yıla hüzünlü ancak umutla merhaba dedi -Suriyeli Ahmed:


KİLİS (A.A) - Ülkelerindeki olaylar nedeniyle sığındıkları Türkiyede, kendileri için hazırlanan konteyner ve çadır kentlerde kalan Suriyeliler, yeni yıla hüzünlü ancak umutla merhaba dedi.
     İç karışıklık nedeniyle yaşadıkları toprakları terk etmek zorunda kalan Suriyeliler, Türkiyenin uzattığı dost eli sayesinde yaşama tutunmaya çalışıyor. Sığınmacılar, kendileri için hazırlanan sınır illerinde kurulan konteyner kent ve çadır kentlerde, ülkelerine dönmenin hayaliyle yaşıyor.
     Gaziantepin Nizip ilçesindeki çadır kentte kalan Suriyeliler, yeni yıla buruk girdi. Yılbaşı gecesinde çadırların etrafına yaktıkları ateşle ısınan Suriyeliler, tek isteklerinin ülkelerine barış ve huzur gelmesi olduğunu ifade etti.
    
     -Acıları da hayalleri de bir-
    
     Kahramanmaraştaki çadır kentte barınan Suriyeliler ise yeni yıla ülkelerindeki olaylar nedeniyle buruk girdi. Yeni yıl öncesi aileleriyle birlikte çadırlarına çekilen sığınmacılar, bir gün ülkelerine dönerek barış içerisinde yaşayacaklarına inanıyor.
     Adıyamandaki Konaklama Tesislerinde kalan sığınmacılardan Yahya Mahzun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2012 yılının kendileri için çok hüzünlü geçtiğini ancak yeni yılda ülkelerine dönmenin hayalini kurduklarını söyledi.
     Türkiyenin yaptıklarını hiç unutmayacaklarını dile getiren Mahzun, yardım ve destekleri dolayısıyla Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve çadır kentteki yetkililere teşekkür etti.
     Ahmed Ahmed ise 2013 yılı için tek bir şey düşündüklerini belirterek, Tek hayalimiz ülkemize dönmek. Burada gerçekten bize çok iyi bakıyorlar. Ülkemizde görmediğimiz rahatlığı burada görüyoruz. Başta Başbakan olmak üzere herkese teşekkür ediyorum diye konuştu.
    
     -Konteyner kent-
    
     Kilisteki konteyner kentte kalan Suriyeliler ise yeni yıla ülkelerindeki savaşın bitmesi için dua ederek girdi.
     Suriyeli Adil Dirbaz, yeni yılda tek ümitlerinin Esedin gitmesi olduğunu ifade ederek, Esed gittiğinde ülkelerine dönebileceklerini vurguladı.
     Türkiyeden memnun olduklarını ifade eden Dirbaz, Hiçbir sıkıntımız yok. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere Türk hükümetinden Allah razı olsun. Yeni yılda tek ümidimiz Esedin gitmesi. Esed ne zaman giderse biz de ülkemize döneriz. Bir çocuğum Suriyede Esede karşı savaşıyor. İnşallah Suriyedeki olaylar bir an önce son bulur şeklinde konuştu.
     Suriyeli Faysal Al Yasin ise 10 çocuğundan 2sinin Esede karşı savaştığını belirterek, Esedin gitmesini dört gözle bekliyoruz, Yeni yılda inşallah Esed gider. Biz de evimize gideriz. Çocuklarımla ülkemde yaşamak istiyorum. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere Türk hükümetine teşekkür ederiz diye konuştu.
    
     -Türkiye hem anamız hem babamız hem evimiz oldu-
    
     Suriyeli Ahmet Esef de 6 aydan bu yana Türkiyede yaşadıklarını belirterek, şunları kaydetti:
     Şu anda 2 çocuğum Esede karşı savaşıyor. Esedin askerleri beni yakaladılar. Hapis yattım. Beni bırakmadılar. Para aldıktan sonra serbest bıraktılar. Şu anda hiçbir sıkıntımız yok. Bütün Türkiyeden Allah razı olsun. Esed, Suriyede halkı aç bırakmak için fırınları bombalamaya devam ediyor. Ne kadar hastane varsa hepsini vuruyor. Yeni yılda Esedin gitmesini bekliyoruz. Yeni yılda Allahtan tek isteğimiz vatanımıza dönmek. Türkiye hem anamız oldu hem babamız oldu hem de evimiz oldu. Herkesten Allah razı oldu. Türk hükümeti bütün ihtiyacımızı karşıladı.
    
     Muhabir: Ekip / Ahmet Caner Baysal / Sevil Çelik
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Suriyeliler yeni yıla buruk girdi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER