Tarsus ilçe Av Komisyonu toplandı

Tarsus ilçe Av Komisyonu toplandı -Tarsusta 2 yıl süreyle keklik avı yasaklandı


MERSİN (A.A) - Tarsus ilçe Av Komisyonu toplantısı yapıldı.
     Kaymakam ve Komisyon Başkanı Orhan Şefik Güldibi, kaymakamlık toplantı salonundaki toplantıda, doğanın ve nesli tükenmekte olan hayvanların korunmasına ilişkin çalışmaların çok ciddi şekilde sürdürülmesi gerektiğini söyledi.
     Türkiyede çok sayıda hayvanın neslinin yanlış avlanma nedeniyle yok olmakta olduğunu, bunun için başta kamu görevlileri, muhtarlar ve diğer yetkili ve görevliler ile vatandaşların doğanın korunması noktasında son derece duyarlı olmaları gerektiğini ifade eden Güldibi, alınan kararlara herkesin riayet etmesini istedi.
     Güldibi, her avcının bir çevreci ve doğa dostu olduğunu belirterek, Gelecek kuşaklara güzel bir çevre doğa bırakmak için son derece dikkatli ve duyarlı olunması gerekiyor. Avcılığın sosyal ve ekonomik boyutları bulunuyor. Doğayı üreterek korumamız gerekir. Doğanın ne kadar önemli olduğunu en iyi şekilde anlatmalıyız dedi.
     Orman ve Su İşleri Bakanlığı Tarsus Mühendisi Özlem Kökçü de yaptığı sunumda, 2012 yılı çalışmaları hakkında bilgi verirken, Tarsusta kayıtlı bin avcı bulunduğu, kaçak av yapanlara karşı muhtarlar ile vatandaşların da duyarlı olmaları istedi.
     Köylerde muhtarlar ve vatandaşlara yönelik bilgilendirme eğitimleri verildiğini belirten Özlem Kökçü, Nisan ve Mayıs aylarında doğaya keklik bırakacaklarını ve 2015 yılında ise devlet avlağı sistemine geçileceğini söyledi.
     Tarsusta 2 yıl süreyle keklik avlanmasının yasaklandığı toplantı sonrasında, Kaymakam Güldibi, üstün performans ve başarısından dolayı, Orman ve Su Ürünleri Bakanlığı Tarsus Mühendisi Özlem Kökçüye teşekkür belgesi verdi.
    
     Muhabir: Selahattin Özbozkurt
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber Tarsus ilçe Av Komisyonu toplandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER