Tenis: 14 Yaş Bayanlar Tenis Avrupa

Tenis: 14 Yaş Bayanlar Tenis Avrupa Kış Kupası Turnuvası -Sakaryada başlayan turnuvaya Türkiyenin yanı sıra Belçika, Letonya, Rusya, Sırbistan, İspanya, Slovenya ve İsviçreden sporcular katılıyor (Fotoğraflı - Görüntülü)


SAKARYA (A.A) - 14 Yaş Bayanlar Tenis Avrupa Kış Kupası Turnuvası Sakaryada başladı.
     Sakarya Tenis Akademisi Spor Kompleksinde düzenlenen turnuvaya Türkiyenin yanı sıra Belçika, Letonya, Rusya, Sırbistan, İspanya, Slovenya ve İsviçreden sporcular katılıyor.
     3 gün sürecek turnuvanın ardından 2 ülke, 14-17 Şubat tarihleri arasında Çek Cumhuriyetinde düzenlenecek Avrupa Finallerine katılmaya hak kazanacak.
     Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Salih Koşu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Sakaryada ilk kez uluslararası tenis turnuvası olması açısından turnuvanın önem taşıdığını söyledi.
     Koşu, turnuvaya milli takımdan sporcuların katıldığına işaret ederek, Turnuvada iddialı ve güçlü takımlar var. Hocalarımızla konuştum, milli takımımız da turnuvada iddialı. Buradan çıkma gibi bir şansımız var diye konuştu.
     Tenis Federasyonu Sakarya Tenis İl Temsilcisi Erhan Baylan da Sakaryada uluslararası anlamda ilk defa tenis turnuvası düzenlendiğini ifade etti.
     Baylan, Türkiyenin turnuvada yer aldığını ve iddialı olduğunu vurgulayarak, Burada milli takımımızın maçlarını izleyeceğiz. Sırbistan ile bir maçımız olacak. Sırbistanı yendiğimiz takdirde yarı finalde İspanya ile oynayacağız. Hedefimiz buradan çıkmak. Türk tenis tarihinde 14 yaş kategorisinde bayanlarda çıkamamışız. O yüzden bunu başarabilirsek bizim için onur verici olacak. İnşallah bunu başaracağız şeklinde konuştu.
     Baylan, turnuvanın pazar günü sona ereceğini, başarılı olan 2 takımın da 14-17 Şubat 2013de Çek Cumhuriyetinde düzenlenecek Avrupa Finallerine katılacağını bildirdi.
    
     Muhabir: Çağrı Turgut - Enes Duran
     Yayıncı: Atakan Çelik
<< Önceki Haber Tenis: 14 Yaş Bayanlar Tenis Avrupa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER