Terk edilen köy evleri turizme kazandırıldı

Terk edilen köy evleri turizme kazandırıldı -Korkutelinde susuzluk nedeniyle sakinleri tarafından terk edilen Beğiş köyü, bir turizmcinin Sade Yaşam Köyü projesiyle turizme açıldı -Daha önce altı ahır, üstü yaşam yeri olan binalar


ANTALYA (A.A) - Sefa Karacan - Korkutelinde susuzluk nedeniyle sakinleri tarafından terk edilen Beğiş köyü, bir turizmcinin Sade Yaşam Köyü projesiyle turizme açıldı.
     Antalyada alternatif turizm potansiyelleri arayışına giren Liberty Lara Beach Hotel Genel Müdürü Mehmet Biçer, Korkuteline 10 kilometre uzaklıkta, 4 yıl önce susuzluk nedeniyle halkının büyük kısmı tarafından terk edilen Beğiş köyünü keşfetti. Köyde alternatif turizm yapmayı amaçlayan Biçer, köydeki 10 ahşap evi satın aldı.
     Evlerin orijinal dokusunu bozmadan restorasyon çalışmalarına başlayan Biçer, daha önce ahır olan bölümü mutfak, üst katları da yatak odası ve çocuk odası haline dönüştürdü. Mobilyaları da ahşaptan yaptıran Biçer, modern bir köy evi oluşturdu.
     Bir evi de restoran haline getiren turizmci Biçer, restoranın bahçesine havuz, bir odasına da şarap odası yaptırdı. Restorasyon çalışmalarında beton ve boyadan uzak duran Biçer, tatilcilere köy atmosferinde 5 yıldızlı tatil imkanı sunuyor.
    
     -Köy atmosferinde tatil keyfi-
    
     Biçer, projesini AA muhabirine anlattı. Köyde farklı bir konsept oluşturduğunu dile getiren Biçer, kendisinin de çoban çocuğu olduğunu belirtti. Yıllardır turizm sektöründe yer aldığını kaydeden Biçer, artık insanların güneş, kum, denizin dışında farklılık aradığını vurguladı.
     Şehrin kalabalığından, yoğun temposundan uzaklaşmak ve doğayla iç içe olmak isteyenlere modern köy yapılarını öneren Biçer, köye tatile gelenlerin bir köyde yapılan yaşam aktivitelerini de gerçekleştirebileceklerini bildirdi. İsteyenlerin bahçelerinde domates, biber gibi ürünleri yetiştirebileceklerini, inekten süt sağabileceklerini, köy halkının yaptığı her şeyi kendisinin de yapabileceğini anlatan Biçer, Entel köyümüzde tatilcilere farklı bir keyif sunuyoruz. Unutamayacakları bir tatil arayanlara köyümüz bir tercih olabilir dedi.
     Köyün iyi bir yürüyüş parkuruna da sahip olduğuna değinen Biçer, tatil için gelenlerin spor yapma imkanına sahip olduklarını ifade etti.
     Projenin 500 bin liraya mal olduğunu anlatan Biçer, taş evlerde 4 kişinin kalabileceğini ve evin fiyatının günlük 80 lira olduğunu bildirdi. Evlerin gelecek yıl mart ayından itibaren hizmete gireceğini bildiren Biçer, evlerin 12 ay hizmet verecek şekilde restore edildiğini belirtti.
    
     -Köy halkının da hayatı değişecek-
    
     Projeden köyde yaşayan halkın da kazançlı çıkacağını kaydeden Biçer, evlerde kullanacakları gıda ürünleri ile yöresel yemekleri köy halkından alacaklarını söyledi. Köye gelecek yerli ve yabancı turistlerin köy halkından alışveriş yapacaklarını ifade eden Biçer, Bu proje ile köy halkının da hayatı değişecek, halk da kazançlı çıkacak dedi.
     Evleri satın alırken köydeki halka projesini anlattığını belirten Biçer, kimsenin projesini hayata geçirebileceğine inanmadığını, hatta kendisini tuhaf karşıladıklarını ifade etti. Yapımı tamamlanan evleri ziyaret eden köy halkının oldukça şaşırdıklarını dile getiren Biçer, bazı köylülerin kendi evlerinde de aynı konsepti oluşturabilmek için destek istediklerini kaydetti.
    
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Terk edilen köy evleri turizme kazandırıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER