TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu:

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu: -TOBB olarak Vana söylüyorum. O okulun tadilatına başladık. Ama o teröristlere inat bir okul daha yapıyoruz Vana. Bir okul daha yakarlarsa bir okul daha yapacağız -Hepimizin özel sektöre, yatırımc


YALOVA (A.A) - Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, TOBB olarak Vana söylüyorum. O okulun tadilatına başladık. Ama o teröristlere inat bir okul daha yapıyoruz Vana. Bir okul daha yakarlarsa bir okul daha yapacağız dedi.
     Hisarcıklıoğlu, Yalova Ticaret ve Sanayi Odası tarafından düzenlenen İş Dünyasına Yön Verenler Ödül Törenine katılmak için Yalovaya geldi. İlk olarak Yalova Valisi Esengül Civeleki makamında ziyaret eden Hisarcıklıoğlu, ardından Raif Dinçkök Kültür Merkezinde düzenlenen programa katıldı.
     Burada konuşma yapan Hisarcıklıoğlu, Vanda yaptıkları ilköğretim okulunun kundaklandığını hatırlatarak, şöyle konuştu:
     Vanda 2001de ilköğretim okulunun açılışını yaptık. Fakat bunu daha sonrasında genişlettik, tadilatını yaptık. Depreme de dayanıklı hale getirdik. Ama bu TOBB İlköğretim Okulunu kundakladılar. Allaha çok şükür can kaybı yok. Ben buradan özellikle seslenmek istiyorum. Çocuklarımızı eğitimden mahrum bırakıp okul yakacak kadar gözleri dönenleri Yalovadan lanetliyorum. Benim asıl tepkim bunlara tepki göstermeyip binbir türlü bahaneyle bunları koruyanlara da buradan lanet olsun diyorum. Bizim geleceğimiz gençlerimiz. TOBB Türk iş dünyası çatı kuruluşu olarak özelikle bütün Türkiyede biz bir şeye inanıyoruz. Her yatırımın bir riski vardır ama bir yatırımın riski yoktur. O da eğitime yapılan yatırım. Eğitime yapılan yatırımda kesinlikle zarar etmezsiniz. Eğitime yapacağınız her türlü yatırımda hem çocuğunuzu, hem şehrinizi, hem de ülkenizin zenginleşmesini sağlarsınız. TOBB olarak Vana söylüyorum. O okulun tadilatına başladık. Ama o teröristlere inat bir okul daha yapıyoruz Vana. Bir okul daha yakarlarsa bir okul daha yapacağız.
    
     -Özel sektör desteklenmeli-
    
     Özel sektöre herkesin destek vermesi gerektiğini ifade eden Hisarcıklıoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:
     Bugün FİFA, UEFA bütün hakemlere bir kural gönderdi. Dedi ki; bütün oynanacak karşılaşmalarda tekniği yüksek olan oyuncuları, futbolcuları koruyup kollayın. Bunun niye yapılacağını sorduklarında şunu söylediler; futbolu güzelleştiren, tribünlere yüz binleri dolduranlar teknik kapasitesi yüksek oyuncular. Onun için onlara göz bebeğimiz gibi bakmamız lazım. Nasıl FİFA, UEFA tekniği yüksek oyuncuları göz bebeğiniz gibi koruyun, kollayın talimatı vermişse burada devletimizin bütün bürokrasisi dahil olmak üzere, herkese diyorum ki; Türk özel sektörüne aynı futbolda olduğu gibi göz bebeği gibi koruyup kolluyor olmamız lazım. Hepimizin özel sektöre, yatırımcıya karşı pozitif ayrımcılık yapıyor olmamız lazım. Bugün Türkiye zenginleşiyorsa, Türkiyede bugün işsizlik oranı düşüyorsa bunda özel sektörün büyük bir katkısı var. Yakında, gelecekte çocuklarımıza iş isteyeceğimiz yer yine özel sektörümüz, bizim kendi öz sermayemiz olacak.
     Hisarcıklıoğlu, girişimciliğe de destek verilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.
     Daha sonra törende Yalovada vergi, ihracat, ARGE ve inovasyon alanlarında sıralamaya giren iş adamlarına ödülleri takdim edildi.
     Törene Vali Civelek, AK Parti Milletvekili Temel Coşkun, Yalova Ticaret Sanayii Odası (YTSO) Başkanı Celal Özel de katıldı.
    
     Muhabir: Erhan Erdoğan-İsmail Ersan / Volkan Bayraktar
     Yayıncı: Erdem Gültekin
<< Önceki Haber TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER