Tolunay Kafkas, resmen Trabzonsporda (2)

Tolunay Kafkas, resmen Trabzonsporda (2) -Kulüp başkanı Şener: Tolunayın nikah şahitliğine imza atmıştık. Bugün de hocalığına imza attık. Mutlu bir evlilik sürüyor. İnşallah Trabzonsporda çok başarılara imza atar -Teknik di


TRABZON (A.A) - Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener, teknik direktör olarak 3,5 yıllık sözleşme imzaladıkları Tolunay Kafkasın daha önce nikah şahitliğini yaptığını belirterek, Bugün de hocalığına imza attık. Mutlu bir evlilik sürüyor. İnşallah Trabzonsporda çok başarılara imza atar dedi.
     Sadri Şener, Mehmet Ali Yılmaz Tesislerindeki imza töreninde yaptığı açıklamada, öncelikle bugüne kadar teknik direktörlüklerini yapan Şenol Güneş ve yardımcı antrenörler Ünal Karaman ile diğerlerine Trabzonspora gösterdikleri yakın ilgi, mesai ve çalışmaları için çok teşekkür ederek, Sporda hoca değişikliği olağan bir hadisedir. Büyük kulüplerde daha az rastlanan hadiselerdir. Belli şartlar, futbolda başarılar, bu işleri bazen daha önceye almayı gerektiriyor dedi.
     Trabzonsporda teknik direktör Şenol Güneşin de ifadesiyle kan değişimi olduğunu ifade eden Şener, Hocamız kan değişimi olması gerektiğini bana iletmiştir. Biz de sizin tabirinizle acele uyduk. Her kulübün A, B, C planı vardır. Tolunay hoca da bugün bana ayrılmak istiyorum dese mutlaka bir C planı olmalıdır. Kulüplerin olmalarıdır. 1-2 hafta, 2-3 gün gazetelerde manşet olacak şeylere yer vermemek gerek. Biz bunu yaptık. Doğru yaptığımıza çok inanıyoruz. Çünkü yarın yola çıkıyoruz. Eskişehirspor maçına gidiyoruz diye konuştu.
     Güneş, Tolunay Kafkas ile ilgili özel bir şey söylemek istediğini de kaydederek, Ben Tolunayın nikah şahidiydim. O zaman öyle bir imza atmıştık. Bugün de hocalığına imza attık. Mutlu bir evlilik sürüyor. İnşallah Trabzonsporda çok başarılara imza atar. Kendisine başarılar diliyorum, hoşgeldin diyorum dedi.
    
     -Kafkas: Şenol Güneşin arkasından oturmak içimi acıtıyor-
    
     Teknik direktör Tolunay Kafkas da sözlerine, Sizlerin karşısına bu anlamlı törende çıkmaktan dolayı mutluyum, gururluyum ve ayrı bir heyecan duyuyorum diyerek başladı.
     Kafkas, Formasını başarıyla terlettiğim, emek verdiğim, hayatımdan bir parça olarak gördüğüm kulübümde teknik direktör olarak göreve başlamak ve bu büyük sorumluluğu üstlenmek bugüne kadar elde ettiğim kazanımların en anlamlısı olacaktır. Bu önemli sorumluluğu üstlenmek elbette farklı duygular hissettiriyor. Ancak bundan daha da önemlisi üstlendiğiniz bu sorumluluğun hakkını gerektiği gibi yerine getirmek ve Trabzonspor tarihine adını yazdıran şampiyon teknik direktörlerin yanına kendi başarımızla ulaşabilmektir ifadelerini kullandı.
     Hayatında her zaman iddialı olmuş, kararlılığından taviz vermemiş, duruşuyla tutarlı olmaya çalışan bir kişi olarak Trabzonspor kimliği ile kazanımların karşılığını vermek için burada olduğunu söyleyen Kafkas, şöyle devam etti:
     Yürüyen bir sistemi devralmak hele de böylesi büyük bir camiada çok kolay değildir. Ancak ekibimle birlikte büyük taraftarlarımızın da desteğiyle vakit kaybetmeden sorunlara gereken neşteri vuracak ve önümüzdeki yıl da şampiyonluğa tekrar ulaşacak bir takımın oluşması için emek sarf edeceğiz. Benim için bugün iki önemli duyguyu son derece yoğun yaşadığım bir gün. Kendi kulübümde göreve başlamanın mutluluğu beni ne kadar yüceltiyorsa bu koltuğa Şenol Güneş gibi bir ismin arkasından oturmak o kadar da içimi acıtıyor. Şenol Güneş benim hayatımda önemli bir yeri bulunan gerek teknik adamlığına, gerek kişiliğine her zaman değer verdiğim ve vereceğim farklı şahsiyetlerin başında gelmektedir.
     Oyuncuyken hocalığımı yapan ve bana çok şeyler katan, teknik adamlığım döneminde önemli tecrübeler edindiğim ve izinden gitmeye çalıştığım Şenol Güneşin hem Trabzonspordan ayrılması hem de bu şekilde futbol dünyasının dışına çıkması camiamız ve futbolumuz adına büyük bir kayıptır. Bize düşen Şenol Güneş ve ekibinin Trabzonspora yaşattığı büyük başarıları daha ilerilere taşımak, ondan devraldığımız mirası layık olduğu şekilde taşıyabilmektir. Bunu başarabilecek kararlılığa, bilgi, birikim ve tecrübeye sahip olduğumuzu düşünüyor, en önemlisi de Trabzonsporlu kimliğimizin önceliklerinin ve hassasiyetlerini çok iyi bildiğimiz bu camianın ihtiyaçlarına en iyi şekilde cevap verebileceğine inanıyoruz. Bu vesileyle başta Şenol hocamız olmak üzere, kendisiyle görev yapan tüm ekibine üstün gayret ve hizmetlerinden dolayı teşekkürü bir borç biliyorum.
    
     -Bize düşen yeni zaferlere ulaşmak-
    
     Kafkas, Trabzon ve Trabzonsporun taşıdığı misyon ve özellikleriyle ülkede hep farklı olduğunu, futbola damga vurduğunu anlattı.
     Tolunay Kafkas, şunları söyledi:
     Şimdi bize düşen 75lerin, 96ların, 2010ların ruhunu tekrar geri döndürüp büyük kenetlenmeyi sağlamak ve yeni zaferlere ulaşmayı başarmak olmalıdır. Bu doğrultuda bu yüce göreve bizlere layık gören başta Başkanımız Sadri Şener ve yönetim kurulumuz olmak üzere gerekli izinleri veren, hizmet ettiğim Türkiye Futbol Federasyonunun değerli başkan ve yönetim kuruluna teşekkürlerimi sunuyor, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da aldığımız her görevi hakkıyla yürüteceğimizin sözünü veriyoruz. Elbette bu zorlu sürecin üstesinden gelebilmemizin bir yolu da Trabzonsporu sevenlerin ve destekleyenlerin yanımızda güç birliği içerisinde dimdik kenetlenmesinden geçmektedir. Bu ortamı bulacağımız umuduyla hepinize katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.
     Kafkas, taraftarlara da önemli bir mesajı olduğunu belirterek, Ateşle barut yan yana geldi, patlamaya hazır olsunlar ifadelerini kullandı.
     (Sürecek)
    
     Muhabir: Selçuk Kılıç / Asena Akçay
     Yayıncı: Hüseyin Doğru
<< Önceki Haber Tolunay Kafkas, resmen Trabzonsporda (2) Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER