Trabzon Valisi Kızılcık: Kadınlarımız bir taraftan

Trabzon Valisi Kızılcık: Kadınlarımız bir taraftan hayatın her alanında yer alırken, bir taraftan da gelecek nesilleri yetiştirerek önemli bir görev ifa etmektedirler


TRABZON (A.A) - Trabzon Valisi Recep Kızılcık, kadınların bir taraftan hayatın her alanında yer alırken, bir taraftan da gelecek nesilleri yetiştirerek önemli bir görev ifa ettiklerini söyledi.
     Vali Kızılcık, Trabzon Valiliği Eşitlik Birimi ve Toplumsal Kalkınma Derneği işbirliği ile gerçekleştirilen, Kadınlar Örgütleniyor, Toplum Güçleniyor Projesi Yerel Eşitlik Birimi Çalıştayının sertifika töreninde yaptığı konuşmada, ABnin finanse ettiği Türkiyenin Az Gelişmiş Bölgelerindeki Kadın Ve Kadın Sivil Toplum Kuruluşlarının Desteklenmesi hibe programı kapsamında düzenlenen çalıştayın önemli olduğunu belirtti.
     Kadınların hayatın tüm alanına daha güçlü bir şekilde katılabilmelerini sağlamak ve bu konuda farkındalık oluşturmak amacıyla yürütülen çalışmaları anlamlı bulduğunu ifade eden Vali Kızılcık, Kadınlarımızın bu alandaki çalışmalarını daha yoğun olarak gerçekleştirebilmeleri için yapılan bu çalıştayı önemsiyorum. Trabzonumuzda ülkemizde ve dünyadaki gelişmelere paralel olarak bir duyarlılığın oluşması, örgütlenmenin gerçekleştirilmesi ve toplumdaki tüm kesimlerin hiçbir ayrıma tabi tutulmadan çalışma haklarını en iyi şekilde kullanabilmeleri gerekmektedir dedi.
     Vali Kızılcık, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin çatısı altında daha huzurlu ve müreffeh bir toplum olarak yaşayabilmek için bu alanda atılması gereken daha çok önemli adımlar olduğunu vurgulayarak, şöyle devam etti:
     AB, BM ve ülkemizin merkezi kurumları duyarlılığın ve farkındalığın oluşması için eğitim faaliyetlerine çok ciddi kaynaklar ayırmaktadır. Gerçekleştirilen bu tür projelerle kadınlarımız bir taraftan hayatın her alanında yer alırken bir taraftan da gelecek nesilleri yetiştirerek önemli bir görev ifa etmektedirler. Toplum olarak en güçlü yanımızın, genç nüfusumuz olduğunu biliyoruz. Bu yüzden gençliğimiz iyi yetiştirilmelidir. Böylece ülkemizin yarınları çok daha parlak olacaktır. Unutulmasın ki, 2023 hedeflerini biz gerçekleştirecek olsak da, 2071 hedeflerini gerçekleştirecek olan gençleri de yine bizler yetiştireceğiz.
     Toplumsal Kalkınma Derneği Başkanı İnci Emirzeoğlu ise projenin amacının kadın sivil toplum kuruluşlarının sayısını arttırmak olduğunu anlatarak, 2007 yılında kurulan derneğimiz bu zamana kadar önemli projelere imza atmıştır. Aktif olarak çalışıyoruz. Amacımız, Trabzondaki yerel eşiklik birimlerinin cinsiyete duyarlılığını arttırıp, daha demokratik ve daha duyarlı hale getirmektir dedi.
     Konuşmaların ardından Vali Kızılcık, Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Turan, Osman Gökhan Bali, eşitlik birimi görevlilerine sertifika verdi.
    
     Muhabir: Tuğba Yardımcı Mısır
     Yayıncı: Murat Kaban
<< Önceki Haber Trabzon Valisi Kızılcık: Kadınlarımız bir taraftan Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER