Trabzonspor kupada tur peşinde

Trabzonspor kupada tur peşinde -Ligde Eskişehirspora farklı yenilen bordo-mavililer, kupada Şanlıurfasporu eleyerek moral bulmak istiyor -Ziraat Türkiye Kupasını bugüne dek 8 kez müzesine götüren Karadeniz ekibi, Teknik


TRABZON (A.A) - Ziraat Türkiye Kupası 4üncü tur maçında PTT 1. Lig takımlarından Şanlıurfasporu yarın sahasında konuk edecek Trabzonspor, rakibini eleyip turu geçmek istiyor.
     Ligde Eskişehirspora sahasında 3-0 gibi farklı bir sonuçla mağlup olan bordo-mavililer, tarihinde ilk kez karşılaşacağı Şanlıurfasporu eleyerek bir nebze de olsa moral bulmak istiyor.
     Türkiye Kupasında bugüne dek 13 final oynayarak 8 kez kupayı müzesine getirme başarısı gösteren Karadeniz ekibi, 2 sezon aradan sonra tekrar kupaya uzanmaya çalışacak.
    
     -Güneş ile 2 kez kupa kaldırdı-
    
     Trabzonspor, Teknik Direktör Şenol Güneş ile 2 kez Türkiye Kupasını kaldırdı.
     Bordo-mavili takım, Güneş döneminde 1994-1995 sezonunda Galatasarayı 3-2 ve 1-0lık sonuçlarla eleyip, 2009-2010 sezonunda da Fenerbahçeyi 3-1 yenerek kupayı elde etmişti.
    
     -En son kupayı Şanlıurfada kazanmıştı-
    
     Trabzonspor, Ziraat Türkiye Kupasını en son 2009-2010 sezonunda Şanlıurfada oynanan final maçında Fenerbahçeyi mağlup ederek elde etmişti.
     Bordo-mavililer, Teknik Direktör Şenol Güneş yönetiminde, Fenerbahçeyi GAP Arena Stadında 3-1 yenerek 48. Ziraat Türkiye Kupasının sahibi olmuştu.
     Trabzonspor Yönetim Kurulu, bu final maçının ardından Şanlıurfasporu gösterdiği ilgiden dolayı 163 sayılı kararla kardeş takım ilan etmişti.
    
     -Trabzonspordan farklı 11-
    
     Trabzonsporda Teknik Direktör Şenol Güneşin daha çok, ligde fazla forma şansı bulamayan oyuncular ile sahaya çıkacağı öğrenildi.
     Bordo-mavililerin karşılaşmaya Tolga, Zeki Yavru, Mustafa, Celustka, Cech, Zokora, Colman, Sapara, Yasin, Emre, Vittek 11i ile çıkması bekleniyor.
     Yarın 20.30da Hüseyin Avni Aker Stadında başlayacak karşılaşmayı Çağatay Şahan yönetecek. Şahanın yardımcılıklarını Şenol Ersoy ve Cumhur Altay yapacak.
    
     Muhabir: Selçuk Kılıç
     Yayıncı: Murat Kaban
<< Önceki Haber Trabzonspor kupada tur peşinde Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER