Türk otobüsleri Avrupa yollarında

Türk otobüsleri Avrupa yollarında -Otokar tarafından Sakaryada üretilen yolcu otobüsleri, Avrupanın birçok ülkesinde hizmet veriyor -Otokar Genel Müdürü Görgüç: "Avrupanın güneyinden başladık yavaş yavaş kuzeye doğru g


SAKARYA (A.A) - Mehmet Özcan - Otokarın Sakaryadaki fabrikasında üretilen şehir içi yolcu otobüsleri, Avrupanın değişik ülkelerinde hizmet veriyor.
     Otokar Genel Müdürü Serdar Görgüç, Avrupada ürün satabilmek için bayi ve servis altyapısını güçlendirmeye çalıştıklarını belirterek, Avrupa örgütlenmesini bu şekilde sürdürdüklerini söyledi.
     Ürettikleri otobüslerin Güney Avrupadaki birçok ülkede kullanıldığına vurgu yapan Görgüç, "Fransa başta olmak üzere İtalya ve İspanyada bayilerimiz güçlendi. Yavaş yavaş Kuzey Avrupaya doğru açılıyoruz. Geçen yıl Almanyada 5 ilave bayimiz açıldı. Belçika, Lüksemburg ve Hollandada da bayi ve servis teşkilatımızı güçlendiriyoruz. Avrupanın güneyinden başladık yavaş yavaş kuzeye doğru gidiyoruz" diye konuştu.
     Görgüç, ürünleri Avrupalı tüketicinin ihtiyaçları doğrultusunda değerlendirdiklerini dile getirerek, Avrupadaki ekonomik kriz nedeniyle satışların beklentilerinin altında olduğunu kaydetti.
     Avrupa ekonomisinin, içinde bulunduğu durumu düzelteceğine inandığını anlatan Görgüç, bu nedenle buralardaki bağlarını güçlendirmeye çalıştıklarını vurguladı.
     Görgüç, Otokar otobüslerinin tüm dünyada 40tan fazla ülkede yolcu taşıdığını belirtti.
    
     -"İhracatımızı yüzde 51 oranında artırdık"-
    
     Geçen yıl 1 milyar liradan fazla ciro yaptıklarını ifade eden Görgüç, bir önceki yıla göre yüzde 13lük bir büyüme sağladıklarını anlattı.
     Görgüç, 2012de Türkiyenin en fazla otobüs imal eden şirketi olduklarına vurgu yaparak, "Bunu 3 yıldır başarıyoruz. Ürünlerin yurt dışına satışı da ciromuza büyük katkı sağladı. Toplamda 146 milyon dolar ihracat yaptık" şeklinde konuştu.
     İhracat rakamlarını artırmak istediklerini belirten Görgüç, şunları kaydetti:
     "2011e göre ihracatımızı yüzde 51 oranında artırdık. Otokarın en büyük hedefi ihraç pazarlarını çeşitlendirmek ve bu rakamları artırmaktır. Dolayısıyla bu ihracatı az buluyoruz. 2012de Ar-Ge çalışmalarına 51 milyon lira civarında bir harcama yaptık. Dolayısıyla Ar-Ge gücümüz, en büyük avantajımız. Ar-Ge ile tüm dünyada rekabet edebiliyoruz. Bu kapsamda tasarlıyoruz, geliştiriyoruz ve test ediyoruz. Eskiden ürünlerimizi test edebilmek için yurt dışına gitmek durumunda kalıyorduk ancak şimdi kendi alanımızda test yapabiliyoruz. Bu yıl elde edilen yaklaşık 1 milyar liralık cironun 64 milyonunu kar payı olarak dağıttık."
    
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Türk otobüsleri Avrupa yollarında Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER