Türk Polis Teşkilatının 168. kuruluş yıl

Türk Polis Teşkilatının 168. kuruluş yıl dönümü -Erzurum Emniyet Müdürlüğü personeli, geçen yıl şizofreni hastası bir kişinin bıçaklı saldırısı sonucu şehit olan polis memuru Orak anısına, 300 fidanı toprakla buluşturdu (Fotoğraf


ERZURUM (A.A) - Erzurum Emniyet Müdürlüğü personeli, geçen yıl şizofreni hastası bir kişinin bıçaklı saldırısı sonucu şehit polis memuru Suat Orak anısına 300 fidanı toprakla buluşturdu.
     Türk Polis Teşkilatının 168. kuruluş yıl dönümü etkinlikleri kapsamında, Abdurrahman Gazi Türbesi yanında düzenlenen fidan dikme töreninde konuşan İl Emniyet Müdürü Halit Turgut Yıldız, Türk Polis Teşkilatının 168. kuruluş yıl dönümünü kutladıklarını anımsatarak, geçen yıl şehit olan Suat Orakın adını sonsuza kadar taşımak için hatıra ormanı oluşturduklarını söyledi.
     Kentte ihtiyaç olan konuyu tespit etmek için çalışma yaptıklarını anlatan Yıldız, "Baktık ki ağaç sayısı ve ormanlık alan konusunda ciddi bir azlık var. Biz de kendi çapımızda Erzurumun ağaçlanmasına katkımızın olmasını arzu ettik" dedi.
     Günümüzde fiziken çalışmaların azaldığını, insanların psikolojik rahatsızlıklardan uzak durabilmesi için ormanla, toprakla haşır neşir olmaları gerektiğini ifade eden Yıldız, emniyet çalışanları olarak bulundukları alanları güzelleştirmek istediklerini vurguladı.
     Yıldız, bu tür etkinliklere devam edeceklerini, ormanın maddi ve manevi faydalarının olduğunu dile getirerek, "Vatandaşların , polisin kullanabileceği, teneffüs edebileceği piknik alanları oluşturmak istiyoruz. Polisimizi anmaları için böyle bir çalışma yaptık. Biz de, şehit polisimiz Suat Orakı minnetle anıyoruz. Çünkü biz şehitlerimize özen gösteriyoruz. Teşkilatımız, vatanımız, şehit kardeşlerimiz üzerinde yükselmiştir. Onlar bizim için çok kıymetlidir diye konuştu.
     Daha sonra, Yıldız ile Özel Hareket Şube Müdürlüğü personeli, 300 fidanı belirlenen alanlara dikti.
     Aziziye ilçesinde Şehit Abdulkadir Batıbeyi Polis Merkezinde görevli polis memurları Selçuk Erel (31) ile Suat Orak (31), 3 Ocak 2012 tarihinde TOKİ Konutları 5. Blokta, şizofreni hastası olduğu öğrenilen Selim Knin bıçaklı saldırısına uğramış, Orak ağır yaralı olarak kaldırıldığı Aziziye Araştırma Hastanesinde şehit olmuştu.
    
     Muhabir: Ayşe Yıldız
     Yayıncı: Yücel Velioğlu
<< Önceki Haber Türk Polis Teşkilatının 168. kuruluş yıl Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER