Turkcell Global Bilgi Alonet Sivas Çağrı

Turkcell Global Bilgi Alonet Sivas Çağrı Merkezi hizmete açıldı -Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Yıldırım: -"Çağrı merkezleri, Türkiyede teknolojinin ve internetin gelişmesiyle yeni iş alanları olmaya başladı" -Milli Savun


SİVAS (A.A) - Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, "Türkiyede 20den fazla vilayetimizde 60 binin üzerinde gencimize iş, aş, ekmek kapısı olan çağrı merkezleri de ülkemizde bilişim otoyollarının artması, teknolojinin ve internetin gelişmesiyle yeni yeni iş alanları olmaya başladılar" dedi.
     Turkcell Global Bilgi Alonet Sivas Çağrı Merkezi, törenle hizmete girdi. Törene, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, Sivas Valisi Zübeyir Kemelek, Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv ile bürokratlar ve vatandaşlar katıldı.
     Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Yıldırım, açılışta yaptığı konuşmada, "Bakan Şahin ve kendisinin rahatsızlık geçirdiğini, bu nedenle sözlerini fazla uzatmayacağını" söyledi.
     Sivasın, Evliya Çelebinin Seyahatnamesinde "şehirlerin anası" şeklinde yer aldığını, Kurtuluş Savaşının kararının verildiği il olduğunu belirten Yıldırım, "Sivas Aşık Veysel ve Pir Sultan Abdalın kendi içinde derinleşen diye adlandırdığı bir şehir. Sivas iklimi sert, insanı mert, yiğidoların şehridir" şeklinde konuştu.
     Yıldırım, Sivasa yapılan yatırımlara değinerek, sözlerini şöyle sürdürdü:
     "Sivasa son 10 yılda sadece Bakanlığımızın yaptığı yatırım miktarı tam 4 milyar lira. Helali hoş olsun. Sivasta devam eden işlerimizin tutarı da 3,5 milyar lira. İkisini toplarsanız 7,5 milyar eder. Helal olsun, Sivasa daha fazlası helal olsun. Aslında yollar, demiryolları, havayolları bizim Bakanlığın gözüken işleri, bir de gözükmeyenleri var. Gözükmeyenleri de bu ve buna benzer işler. Türkiyede 20den fazla vilayetimizde 60 binin üzerinde gencimize iş, aş, ekmek kapısı olan bu çağrı merkezleri de ülkemizde bilişim otoyollarının artması, teknolojinin ve internetin gelişmesiyle yeni yeni iş alanları olmaya başladılar."
     Sivastaki Alonet çağrı merkezinde 400 kişinin işe başladığını belirten Yıldırım, "Bu çağrı merkezi neredeyse Sivasın en büyük işvereni olmaya aday" ifadesini kullandı.
    
     -"Hemşehrilerimi görünce hastalık falan kalmadı"-
    
     Başlangıçta rahatsızlığı nedeniyle konuşmasını uzatmayacağını belirttiğini anımsatan Yıldırım, "Konuştukça sesim açıldı. Şimdi baktım iyi gidiyor. Hemşehrilerimi görünce hastalık falan kalmadı. Sizi görünce bütün dertlerimiz bitiyor" şeklinde konuştu.
     Yıldırım, aynı zamanda Sivas milletvekili olan Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşarı Habib Solukun kentin sorunlarının çözümünde çaba sarf ettiğini belirtti.
     Fatih Projesinin temelinin, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelikin, Milli Eğitim Bakanlığı döneminde atıldığını ifade eden Yıldırım, Çelikin ülkedeki derslik sayısını yüzde 40 artırdığını, 180 bin yeni derslik inşa edilmesini sağladığını söyledi. Yıldırım, Fatih Projesinin Türkiyenin muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkma projesi olduğunu dile getirdi.
     Bakan Şahinin göreve geldiğinden bu yana önemli çalışmalara imza attığını ifade eden Yıldırım, Türkiyede 10 yıl önce 3 milyar lira olan sosyal yardım miktarının bugün 23 milyar liraya yükseldiğini bildirdi.
     Yıldırım, yağmurun başlaması ve ezanın okunması üzerine konuşmasını, "Hayırlı uğurlu olsun" diyerek tamamladı.
    
     -"Sivastaki en yüksek istihdam oranına sahip olacak"-
    
     Milli Savunma Bakanı Yılmaz, Sivasın Türkiyenin en fazla bölünmüş yolu olan illerinden biri olduğunu belirterek, nüfus olarak daha kalabalık iller varken, hızlı trenin Sivasa geldiğini ifade etti.
     Küresel ekonomik krize rağmen Türkiyenin yüzde 8lik büyüme rakamlarına ulaştığını vurgulayan Yılmaz, "Türkiyede hem büyümeyi hem de istihdamı artırmak istiyoruz ki işsizlik azalsın. Geçen yıl frene bastık, yüzde 2,2yi yakaladık. Avrupayı kıyaslarsak 20 kat büyük. Bu yıl yüzde 4 büyüme oranı bekliyoruz. Bu da Avrupadan 40 kat büyük olacak, çünkü Avrupanın çoğu ülkesinde küçülme var" diye konuştu.
     Yılmaz, "sene sonuna kadar çağrı merkezinde çalışan sayısının 750 olacağını" belirterek, "Elektronik arşiv de Sivasta kurulursa 1200 kişi olacak. Şu anda TÜDEMSAŞın bile çalışan sayısı 1200 değil. Burası inşallah Sivastaki en yüksek istihdam oranına sahip olacak" dedi.
    
     -"Hedef 1200 çalışan"-
    
     Sivas Valisi Kemelek, tesisin ilin ekonomisine ve sosyal hayatına katkı sağlayabileceğini ifade ederek, hayırlı olması temennisinde bulundu.
     Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, siyasi yaşamda anlaşamadıkları noktalar olmasına rağmen esas olanın uyum içinde çalışmak olduğunu, Sivasın bunu gerçekleştirebildiğini belirtti. Ürgüp, tesisin faaliyete geçmesinde en çok emeği geçenlerin başında yer alan "ağabeyim" diye hitap ettiği Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşarı Soluka teşekkür etti.
    
     -"Bravo Sivas, bravo"-
    
     Turkcell Genel Müdürü Ciliv, Alonet işbirliğiyle Sivasa yatırım yaptıklarını, gençlerin istihdam edileceği çağrı merkezinin, Türkiyede 16, İç Anadolu Bölgesinde ise 4üncü olduğunu bildirdi.
     Dünyadaki akıllı cihaz ve tablet sayısının, bilgisayarı geçtiğini anımsatan Ciliv, teknolojiyi kullananlara bu tesisten hizmet vereceklerini vurguladı. Erzurumda 2006 yılında sadece 26 çalışanın bulunduğu pilot projeyle başlayan Anadoluda çağrı merkezi açma projelerinin hızlı devam ettiğine işaret eden Ciliv, diğer operatörlerin de bu konuda istihdam yaratmaya devam ettiğini dile getirdi.
     Türkiyede kadınların çalışma oranının yüzde 28 olduğunu ancak bu tesiste bu oranın yüzde 71e ulaştığını bildiren Ciliv, "Bravo Sivas, bravo" diyerek, burada çalışan kadın oranının yüksek olmasından onur duyduklarını kaydetti.
     Alonet Bilgi Teknolojileri A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Murat Dursun, son yıllarda özel teşebbüse verilen desteklerle yatırımların arttığını söyledi. Hedeflerinin, tesisteki çalışan sayısını yıl sonunda 750ye, 2014 sonunda da bin 200 kişiye ulaştırmak olduğunu bildiren Dursun, destek veren siyasetçi ve bürokratlara teşekkür etti.
     Törenin ardından kurdeleyi keserek tesisi hizmete açanlardan Bakan Fatma Şahin ile AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çelik, çağrı kabul etti. Çelik, çağrısını kabul ettiği vatandaşın telefonunu çaldırdığını söylemesi üzerine, kendisini tanıttı.
    
     -Sigara içmeyene 50 lira-
    
     Aylık ortalama 1 milyon 115 bin dakika görüşmenin yapıldığı ve 300 bin çağrının karşılandığı Sivas Çağrı Merkezinde çalışanların yaş ortalaması 28 ve yüzde 71i kadınlardan oluşuyor. Çağrı merkezinde yüzde 18 lise, yüzde 44 ön lisans, yüzde 38 lisans mezunu personel çalışıyor.
     Sigara kullanan çalışanlara günlük belirli sayıda sigara içme izni verilen tesiste, hiç sigara kullanmayanlara ise aylık 50 liralık çek hediye ediliyor.
    
     Muhabir: Seval Ocak Adıyaman
     Yayıncı: Necati Keleş
<< Önceki Haber Turkcell Global Bilgi Alonet Sivas Çağrı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER