Türkiyede büro açan Nikkei gazetesi CEOsu

Türkiyede büro açan Nikkei gazetesi CEOsu Tsuneo Kita: -Ekonomi gazetesiyiz ve ekonominin büyüdüğü yerlerdeyiz. Dolayısıyla, otomatikman Türkiyede de yerimizi aldık -Türkiye, hem çok hızlı büyüyor, hem de gelecekte çok hızlı


İSTANBUL (A.A) - Türkiyede büro açan Japonyanın günlük 4,6 milyon tirajlı ekonomi gazetesi Nikkeinin üst yöneticisi (CEO) Tsuneo Kita, Ekonomi gazetesiyiz ve ekonominin büyüdüğü yerlerdeyiz. Dolayısıyla, otomatikman Türkiyede de yerimizi aldık dedi.
     Türkiyede ilk büronun açılışı nedeniyle geldiği İstanbulda AA muhabirinin sorularını cevaplandıran Kita, Türkiyenin çok hızlı büyüdüğünü belirterek, Biz ekonomi ağırlıklı bir gazete olarak ekonominin hızlı büyüdüğü ve ekonomi haberlerine kaynaklık eden ülkelerde yer almak istiyoruz. Türkiye, hem çok hızlı büyüyor, hem de gelecekte çok hızlı büyüme potansiyeline sahip diye konuştu.
     Türkiye ile Japonyanın çok iyi ilişkileri olduğunu ifade eden Kita, İlişkilerimiz çok iyi ama çok çok daha iyi olma potansiyeli var. Bunun için de birbirimizi daha iyi anlamız lazım. Daha çok etkileşime geçmemiz lazım. Nikkei olarak İstanbula büro açmamızın bir nedeni de bu. Öncelikle ekonomi haberleriyle Türkiyeyi Japonyada duyurmak istiyoruz dedi.
     Açtıkları İstanbul bürosunun sadece Türkiye haberleri yapmayacağını, bir bölge ofisi görevi de üstleneceğini Kita, bu büroyu Yunanistan, Suriye, Azerbaycan, Türkmenistan, Karadağ ve Kıbrıs gibi ülkelerde açacakları büroların izleyeceğini ifade etti.
     Geçen yıl Japonyada düzenlenen Türkiye-Japonya Forumuna Nikkei olarak ev sahipliği yaptıklarını hatırlatan Kita, şunları kaydetti:
     Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, orada baş konuşmacıydı. Kendisiyle bir öğle yemeği yedik. Beni o öğle yemeğinde Türkiyede bir büro açmaya ikna etti. Babacan ile görüşmemiz sırasında Türkiyedeki büyüme potansiyelini çok daha iyi kavradık. Nikkei olarak Türkiye ile 35 ülkede büromuz var. Ekonomi gazetesiyiz ve ekonominin büyüdüğü yerlerdeyiz. Dolayısıyla, otomatikman Türkiyede de yerimizi aldık.
     Nikkei gazetesinin günlük 4,6 milyonluk tirajı olduğunu, 200 bin de ücretli internet abonesine sahip olduklarını ifade eden Kita, Biz matbu gazetelerin de yaşamasını isteriz ama internet çağında bu giderek zorlaşıyor. Okurlarımızın önemli bir kısmının zamanla online aboneliğe kayacağını düşünüyoruz dedi.
     Güne kendi gazetesi Nikkeiyi okuyarak başladığını belirten Kita, Japonyanın ulusal yayın yapan 5 gazetesini ve Financial Timesı her gün mutlaka okurum diye konuştu.
     Nikkei olarak güçlerini bağımsız ve objektif yayıncılığa borçlu olduklarını belirten Kita, İyi gazetecilik yapmazsanız medya kuruluşu olarak ayakta kalamazsınız dedi.
     (TS-KÖS-KAF)
<< Önceki Haber Türkiyede büro açan Nikkei gazetesi CEOsu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER