Türkiye

Türkiye -AB Karma Parlamento Komisyonu Eş Başkanı Demirkıran: Barış süreci, hem yurt içinde hem de Avrupada büyük destek görüyor


SİİRT (A.A) - AB Karma Parlamento Komisyonu Eş Başkanı Afif Demirkıran, Barış süreci, hem yurt içinde hem de Avrupada büyük destek görüyor dedi.
     Demirkıran, Kültür Merkezinde düzenlenen AK Parti Genişletilmiş İl Danışma Kurulu Toplantısında yaptığı açıklamada, şimdiye kadar Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde halkın görüşlerine önem verilmediğini ve genelde askerlerin Cumhurbaşkanı seçildiğini belirterek, şöyle dedi:
     Halkın arzusu talebi hiç bir zaman gözetilmedi. Ama biz dedik ki halk, kendi cumhurbaşkanını seçmeli, yani cumhur, cumhurbaşkanını seçmelidir. İnşallah bir gün başkanlık sistemine de geçeceğiz. Barış görüşmeleri ile birlikte Türkiyede yeni bir süreç başladı. Barış süreç yalnız Türkiyede değil, Avrupada da büyük ilgi görüyor. Avrupa Birliği yetkilileri de yeni süreci destekliyor. Geçen hafta orada yaptığım görüşmelerde bunu gördüm. Ülkemizde de aydınlarımız ve sivil toplum kuruluşlarımız dahil olmak üzere toplumun her kesimi bu süreci destekliyor. Bu sürecin önünde kimse duramaz.
     AK Parti İl Başkanlığı Koordinatörü ve Kahramanmaraş Milletvekili Sıtkı Güvenç ise Türkiyede vesayetler ile ülkenin ve vatandaşın sırtındaki kamburların kaldırıldığını, borçların ödendiğini belirten Güvenç, terör belasının önüne geçileceğini söyledi.
     2010 yılında yapılan referandumla askeri ve yargı vesayetinin ortadan kaldırıldığını belirten Güvenç, 4+4+4 ile de eğitim alanındaki vesayeti kaldırdık. Bizde herşey insan içindir. Bizim anlayışımızda vatandaş devlete hizmetkar değil, devlet vatandaşa hizmetkarıdır dedi.
     Toplantıya çok sayıda partili katıldı.
    
     Muhabir: Ayhan Mergen - Zekeriye Güneş / Özgür Ayaydın
     Yayıncı: Behçet Güngör

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER