Ulaştırma, Haberleşme ve Denizcilik Bakanı Yıldırım

Ulaştırma, Haberleşme ve Denizcilik Bakanı Yıldırım İzmirde Yol yapabilirsiniz, havaalanı, demiryolu yapabilirsiniz, yüzlerce binlerce konut yapabilirsiniz. Bütün bunlar ömrü olan işlerdir. Ama insana yapılan yatırım taşa, toprağa yapıla


İZMİR (A.A) - Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, yol, havaalanı, demiryolu, konut yatırımlarının belli bir ömrü olduğunu belirterek, İnsana yapılan yatırım, taşa, toprağa yapılan yatırım gibi değildir, nesilden nesile devam edecek yatırımlardır dedi.
     Yıldırım, Yamanlar Eğitim Kurumları Karşıyaka Kampüsünde düzenlenen 6. Sanat Eğitimi Proje Tasarımı Organizasyonunun (SEPTO) ödül törenine katıldı.
     Yıldırım, törende yaptığı konuşmada, SEPTO yarışmasının her yıl daha çok ilgi çektiğini, Yamanlar Kolejinin büyük başarılara imza attığını belirtti.
     Eğitim camiasına ve geleceğe yapılan yatırımların büyük önem taşıdığına dikkati çeken Yıldırım, Yol yapabilirsiniz, havaalanı, demiryolu yapabilirsiniz, yüzlerce, binlerce konut yapabilirsiniz. Bütün bunlar ömrü olan işlerdir. Ama insana yapılan yatırım taşa, toprağa yapılan yatırım gibi değildir, nesilden nesile devam edecek yatırımlardır dedi.
     Ödül alan gençlerin daha büyük başarılara imza atacağına inandığını vurgulayan Yıldırım, Ülkemizi yurt içinde ve yurt dışında başarıyla temsil edeceksiniz. Birliğimizin, kardeşliğimizin, geleceğimizin teminatı ay yıldızlı bayrağı dünyanın her tarafında dalgalandıracaksınız diye konuştu.
    
     -30 Mart 2012 tarihi eğitim sisteminde milattır-
    
     Binali Yıldırım, 30 Mart 2012 tarihinin Türk milli eğitim sistemi için milat, dönüm noktası olduğunu dile getirerek, şunları söyledi:
     12 yıllık eğitimin devreye girmesiyle gençlerimiz hem müspet bilimlerde hem manevi ilimlerde çok daha donanımlı şekilde yetişecek ve ülkemizin milli, dini değerlerine sahip gençlik olarak gelecekteki görevlerini en güzel şekilde ifa edecektir. Onun için eğitimde Fatih Projesini başlattık. Bu proje bir çağı kapatıp bir çağı açan projedir. Eğitimde bilgisayarın, bilimin hizmete sunulacağı dünyada örneği olmayan bir projedir. Bütün bunlar sizin için, gençlerimiz için, sevgili yavrularımız içindir.
     Türkiyeden 509 okulun katıldığı organizasyonda rekreasyon, oyuncak tasarımı, drama, pandomim, kaligrafi, resim ve müzik kategorilerinde dereceye girenlere ödülleri verildi.
    
     -Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri-
    
     Binali Yıldırım, İmam Hatipliler ve Mezunlar Derneği tarafından Halkapınar Kapalı Spor Salonunda düzenlenen Kutlu Doğum Haftası etkinliklerine de katıldı.
     Burada yaptığı konuşmada İslamiyetin hoşgörü dini olduğunu, Kuran-ı Kerimin de yol gösterici özelliğinin bulunduğunu vurgulayan Yıldırım, şunları kaydetti:
     Şunu unutmayalım, hem peygamberimizin hayatı hem Kuran-ı Kerimin en güzel öğrenildiği eğitim kurumlarının başında imam hatip okulları gelmektedir. Bu millet ekmeğinden, kısıtlı gelirinden, tarladaki buğdayından, dükkanındaki kazançtan artırarak yemeyerek, içmeyerek imam hatip okullarını kurmuş ve bugünlere gelmesini sağlamıştır. İmam hatipler bu milletin özü ve ta kendisidir. Bir dönem yakın tarihimizde imam hatiplerin, sizlerin üzerinden siyaset yapıldığı, sizlere saldırıldığı, hatta imam hatip liselerinin kapatıldığı günleri yaşadınız. Ancak yüce kitabımızda buyrulduğu gibi Rahmanın kulları yeryüzünde vakar ve tevazu ile yürüyen kimselerdir. Cahiller onlara laf attıkları zaman selam verir geçerler. İşte sizler o karanlık günlerde, üzerinize oyunların oynandığı o kasvetli günlerde okullarınıza saldıranlara tevazu ve vakar ile karşılık verdiniz, işte bu tevazu ve vakarınız sayesinde artık imam hatipler üzerinden siyaset yapılması dönemini de sona erdiren bir lideriniz, başbakanınız geldi, Recep Tayyip Erdoğan geldi.
     Binali Yıldırım, inat uğruna kapatılan imam hatip okullarının orta kısmını yeniden milletle buluşturmanın mutluluğunu yaşadıklarını da sözlerine ekledi.
     (EFS-MUR)
<< Önceki Haber Ulaştırma, Haberleşme ve Denizcilik Bakanı Yıldırım Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER