Ülkelerine sınır ötesinden hizmet

Ülkelerine sınır ötesinden hizmet -Şanlıurfada 60 sivil toplum kuruluşunun bir araya gelerek oluşturduğu platformda Suriyeye gönderilen yardımların tasnifi ve ulaştırılmasında en fazla görevi, kendi imkanlarıyla Türkiyeye gelen


ŞANLIURFA (A.A) - Rauf Maltaş - Şanlıurfada 60 sivil toplum kuruluşunun bir araya gelerek oluşturduğu platformda, Suriyeye gönderilen yardımların tasnifi ve ulaştırılmasında en fazla görevi kendi imkanlarıyla Türkiyeye gelen sığınmacılar alıyor.
     Suriyede yaşanan olayların ardından Türkiyeye gelen yaklaşık 135 bin civarındaki sığınmacıya, çeşitli illerde kurulan çadır kent ve konteyner kentlerde her türlü imkan sunuluyor.
     Ülkelerinde yardıma ihtiyaç duyan ya da bulundukları kentlerde bombardıman nedeniyle aç veya açıkta kalan Suriyelilerin yardımına Türkiyeden bir çok sivil toplum kuruluşu koşuyor. Zor koşullar altındaki bu kişilere gıda, giysi, ilaç ve battaniye gibi bir çok malzeme ulaştırılmaya çalışıyor.
     Şanlıurfada bu çerçevede 60 sivil toplum kuruluşunun bir araya gelmesiyle oluşturulan platform, şehrin çeşitli yerlerine kurulan stantlar ve belirlenen merkezlerde ayni yardım topluyor. Şehirdeki çeşitli depolarda bir araya getirilen yardımlar, kentte kendi imkanlarıyla gelen Suriyeli sığınmacılar ve Şanlıurfa Kadın Kültür Merkezlerindeki kadınların işbirliğiyle tasnif ediliyor.
     Daha sonra söz konusu depolarda biriken yardım malzemeleri yine çoğunluğu Suriyeli sığınmacılardan oluşan gençlerce tırlara yüklenerek, Suriyedeki ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyor.
    
     -Urfa tek yürek
    
     Şanlıurfa Sivil Toplum Kuruluşları Platformu Başkanı Osman Gerem, AA muhabirine yaptığı açıklamada, şu ana kadar 7 tır ayni yardım malzemesini Suriyeye gönderdiklerini belirtti.
     Şanlıurfalı hayırseverlerin sınır komşusu Suriyelilere ciddi anlamda yardımda bulunduğunu ifade eden Gerem, şunları kaydetti:
     Urfa, şu anda Suriye için tek yürek olmuş. Hep beraber el ele, gönül gönüle Suriyelilerle birlikte çalışıyoruz. Suriyeden gelip, burada ikamet eden ve bu yardım faaliyetlerine katılan çok sayıda sığınmacı var. Suriyelilerin yardımlarımıza destek olması bizi çok sevindiriyor. Özellikle Suriyeli kadınlar tasnif konusunda çok yardımcı oluyor.
     Gerem, ayrıca İl Müftülüğünün camilerde Suriye için başlattığı yardım kampanyalarından da sığınmacılara destek sağlandığını söyledi.
    
     -Gönülden çalışıyorlar
    
     Halep kentindeki olaylarda ailesiyle birlikte 5 ay önce kaçarak Şanlıurfadaki bir hayırsever ailenin yanında kalan 13 yaşındaki Sema El-Ahmed de Türkiyede huzurlu bir ortamda yaşamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
     Ama ülkesini özlediğini belirten Sema, Şu anda burada yaşıyorum. Ülkemin insanlarına yardım amaçlı buradaki faaliyetlere destek oluyorum. Bir katkı olsun istiyorum. Burada hayırseverlerin ve gönüllülerin topladığı yardımları tasnif ediyoruz dedi.
     Damla El-Sadık ise ülkesinde yaşananlardan duyduğu üzüntüyü dile getirip, Ben Suriyedeki kardeşlerim için geldim. Onların haline çok acıyor ve üzülüyorum. Kız kardeşimle birlikte onlara katkım olsun diye burada gönüllü olarak çalışıyoruz diye konuştu.
     Şanlıurfalı gönüllü Hatun Çiftçi de birkaç aydır tasnif işlerini Suriyelilerin yoğun desteğiyle sürdürdüklerini kaydetti.
    
     Yayıncı: İsmail Fidan
<< Önceki Haber Ülkelerine sınır ötesinden hizmet Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER