Uludağ Üniversitesi mezuniyet töreni

Uludağ Üniversitesi mezuniyet töreni -Uludağ Üniversitesi fakülte ve meslek yüksekokullarından 8 bin öğrenci mezun oldu


BURSA (A.A) - Uludağ Üniversitesinde (UÜ) 2011-2012 akademik yılı mezuniyet töreni yapıldı.
     Bursa Atatürk Stadında ilk kez düzenlenen merkezi törende, UÜ fakülte ve meslek yüksekokullarından mezun olan 8 bin öğrenci sevinç yaşadı.
     Tören, mezun öğrencilerin ve öğretim üyelerinin Büyükşehir Belediye Bandosu eşliğinde yaptıkları kortej yürüyüşü ile başladı.
     Rektör Prof. Dr. Kamil Dilek, törende yaptığı konuşmada, mezun olan öğrencileri tebrik ederek, başarılar diledi.
     Yarım asırlık bir eğitim çınarı haline gelen UÜnün bugün 8 bin öğrencisini mezun verdiğini belirten Rektör Dilek, şöyle konuştu:
     Öğrencilerimizin her alanda daha iyi yetişmeleri için büyük gayret içindeyiz. Eğitimde kalitemizi artırmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Uludağ Üniversitesini Bursanın en büyük kültür sanat merkezi haline getirdik. Mezun öğrencilerimizden beklentilerimiz yaşam boyu öğrenme felsefesini benimsemeleri ve kendilerini sürekli yenileyerek geliştirmeleridir. Yolunuz ve bahtınız açık olsun, tüm güzellikler sizinle olsun evlatlarım.
     Bursa Valisi Şahabettin Harput ise Uludağ Üniversitesi ailesinin bu mutluluğuna ortak olmaktan dolayı kıvanç duyduğunu ifade ederek, Üniversiteye girmek nasıl mücadele gerektiriyorsa buradan mezun olmak da aynı şekilde mücadele gerektiriyor. Başarı mutlaka bilgiyle ve çalışmayla doğru orantılıdır dedi.
     Tesadüfi bilgilerle bir yere varmanın mümkün olmadığına işaret eden Vali Harput, Her zaman için prensibiniz bu ülkeyi her zamankinden daha çok sevmek olsun. Bu ülkenin geleceği sizlerle büyüyecek ve güçlenecek. Özlediğimiz Türkiyeyi siz kuracaksınız. Devletimizin, bayrağımızın çok daha yukarılarda olmasını istiyorsak, onun için güçlü olmak durumundayız diye konuştu.
     UÜ 2011-2012 akademik yılı birincisi Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü öğrencisi Ebru Kuybuya birincilik plaketini CHP Bursa Milletvekili Turhan Tayan verdi.
     Tören, öğrencilerin keplerini havaya atmalarının ardından yapılan havai fişek gösterisiyle sona erdi.
    
     -İkiz bebekleri ile mezun oldu-
    
     Bu arada, Fen-Edebiyat Fakültesi ikinci öğretim Biyoloji Bölümünden mezun olan 35 yaşındaki Ferhat Fedai isimli öğrenci tören alanına iki aylık ikiz bebekleri ve eşi Hilal Fedai ile birlikte geldi.
     İzmirde yaşarken biyoloji okumak üzere Bursaya geldiğini belirten Ferhat Fedai, mezuniyet sevincini ikiz bebekleri Melike Kayra ve Muhammed Kaan ile birlikte yaşadı.
     Tören alanında gazetecilerle duygularını paylaşan Ferhat Fedai, 2006 yılında evlendim. Bu yolda en büyük destekçim eşim oldu. Gündüzleri Bursa Adli Tıp Kurumunda laborant olarak çalışırken akşamları da okula gittim. Benim için en güzel mezuniyet hediyesi ikiz bebeklerim. Okul bitti ama artık daha önemlisi yavrularımız var onlar için çalışacağız diye konuştu.
     Hilal Fedai ise emeklerinin karşılığını almanın mutluluğunu yaşadığını belirterek, Gerçekten çok zor oldu. Şimdi ikiz çocuklarımızla mezun oluyor. Bu günleri gördüğümüz için çok mutluyuz dedi.
    
     Muhabir: Metin Aktaş
     Yayıncı: Fazilet Özer
<< Önceki Haber Uludağ Üniversitesi mezuniyet töreni Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER