Uluderede yaşanan olay

Uluderede yaşanan olay -TBMM İnsan Hakları Uludere Alt Komisyon Başkanı Şener: -Bu süreç hem terör örgütü hem de terörün yandaşları tarafından uzunca bir süre istismar edildi -Güzel bir süreç başladı. Umarız Türkiyede terör bit


ORDU (A.A) - TBMM İnsan Hakları Uludere Alt Komisyon Başkanı ve AK Parti Ordu Milletvekili İhsan Şener, Uluderede yaşanan olaya ilişkin, Bu süreç hem terör örgütü hem de terörün yandaşları tarafından uzunca bir süre istismar edildi dedi.
     Şener, AK Parti Ordu İl Başkanlığınca bir otelde gerçekleştirilen programda, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.
     Uzunca bir süredir Uluderede yaşanan konuyla ilgilendiklerini belirten Şener, Ama şunu açıklıkla söyleyeyim ki bu süreç hem terör örgütü hem de terörün yandaşları tarafından uzunca bir süre istismar edildi. Irkçılıktan şikayet eden bir siyasal partinin, yine bu ırkçılığın en büyüğünü yaptığına şahit oluyoruz diye konuştu.
     Bu istismar sürecini körükleyecek, alevlendirecek eylem ve söylemlerden hem kamunun, kamu kesiminde görev alan insanların, hem de sivil toplumun, basının uzak durması gerektiğine dikkati çeken Şener, şöyle devam etti:
     Türkiye terörden canı yanmış bir ülke. Dolayısıyla bu terörün bitirilmesine yönelik her türlü sürecin, herkesin kendi pozisyonundan desteklenmesi gerekiyor. Hiç şüphesiz Uludere acı bir olay, yaşanmaması gereken bir olaydı. Bununla ilgili raporumuz son aşamaya geldi. Ama siyaset, ülkenin menfaati için gereken neyse her an onu yapmaya hazır olmalıdır. Biz de olaya böyle bakıyoruz. Güzel bir süreç başladı. Umarız Türkiyede terör biter, bu tür meseleleri de konuşmayız. Bu süreci aydınlatacak olan adalet teşkilatıdır.
     Şener, Uludere raporunun bir resim çekeceğini vurgulayarak, Bu resim insan hakları açısından çekilecek bir resimdir. Ama olayı çıplaklığıyla aydınlatacak olan, şu anda da devam eden adli soruşturma sürecidir. Dolayısıyla şu noktada bundan fazla bir şey söylemenin çok fazla doğru olmadığı kanaatindeyim ifadelerini kullandı.
    
     -Bu çocukların ölümü son olsun, Türkiyede barış olsun-
    
     Bir gazetecinin, olayın mağdurları tarafından olayın hala sonuçlanmadığına ilişkin tepkilerin olduğuna yönelik sorusu üzerine Şener, şunları kaydetti:
     Oradaki insanlarla konuştuğumuz için oradaki psikolojiyi çok iyi biliyorum. Oradaki insanların tepkisi ya da kararı değil bu. Terör örgütünün baskısı ve bu olayın üzerinden siyaset devşirme talebinde olan BDPnin baskısı yüzünden insanlar bu tür söylemlerde ve eylemlerde bulunuyorlar. Onlar da şunu söylüyorlar, bu çocukların ölümü son olsun, Türkiyede barış olsun. Dolayısıyla ölenlerin yakınları değil de ölenlerin acılarını istismar eden grupların görüşleri bunlar. O ailelerle biz görüşüyoruz, konuşuyoruz. Onların bu hususta bir kaygısı yok. Ülkenin bütünlüğü, barışı, terörün ortadan kalkması için onlar da üzerine düşenleri yapmaya hazırlar.
    
     Muhabir: Eyüp Elevülü
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber Uluderede yaşanan olay Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER