Uşakta 107 çiftçiye 615 bin TL

Uşakta 107 çiftçiye 615 bin TL değerinde makine-ekipman desteği yapıldı -Uşak Valisi Erden: -Türkiye tarımsal kalkınmada önemli mesafe aldı


UŞAK (A.A) - Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından yürütülen Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı Makine-Ekipman Desteği Projesi kapsamında Uşakta 107 çiftçiye makine-ekipman desteği verildi.
     Uşak Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünde düzenlenen makine-ekipman teslim töreninde konuşan Uşak Valisi Mehmet Ufuk Erden, son yıllarda tarımsal kalkınmada önemli mesafe alındığını söyledi.
     Modern tarım yöntemlerinin uygulanmasıyla tarımsal alanlardan yüksek verim elde edilmeye başladığını ifade eden Vali Erden, Uşakta 2007-2012 yılları arasında bin 759 çiftçiye toplam 5 milyon 160 bin TL makine-ekipman hibe desteği yapıldığını belirtti.
     Dünyada tarımın giderek önem kazandığını, Türkiyede tarım sektörünün her geçen gün geliştiğini vurgulayan Vali Erden, Çiftçimizin ürün çeşitliliğini artırarak daha küçük arazilerden daha çok gelir elde etmesini istiyoruz. Bunun için tarımda makineleşme önemli. Bu yönde son yıllarda önemli çalışmalar yapılıyor. İlimizde de çiftçilerimize makine-ekipman desteği veriyoruz. Bu gün burada 107 çiftçimize 615 bin TL değerinde makine-ekipman desteği için toplandık. Ülkemize hayırlı olsun dedi.
     Konuşmaların ardından 107 çiftçiye tarım makineleri teslim edildi.
    
     Muhabir: Soner Kılınç / Binnaz Ersoy
     Yayıncı: Erdem Gültekin
<< Önceki Haber Uşakta 107 çiftçiye 615 bin TL Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER