Vali Koçdemir:

Vali Koçdemir: -"Kutlu Doğum Haftası töreni, Türk Dünyasından katılımla geçmiş yıllara göre daha uluslararası bir nitelikte olacak"


ESKİŞEHİR (A.A) - Eskişehir Valisi Kadir Koçdemir, bu yılki Kutlu Doğum Haftasının, Türk Dünyasından katılımla geçmiş yıllara göre daha uluslararası bir nitelikte kutlanacağını söyledi.
     Koçdemir, makamında gazetecilere yaptığı açıklamada, Vilayet Meydanında yapılacak yeni düzenlemeler hakkında bilgi verdi. Zemini bozuk olan meydanın sadece kaplamasının değiştirileceğini belirten Koçdemir, proje kapsamında valilik binasında tadilat yapılacağını ifade etti.
     Yeni düzenlemeyle söz konusu alanın sadece meydan olmasını amaçladıklarını dile getiren Koçdemir, Atatürk Anıtının daha fark edilir olması için de çalışacaklarını anlattı.
     Koçdemir, Vilayet Meydanı ve valilik binasının tescilli yapılar olması nedeniyle yeni düzenlemelerin Koruma Kurulunun izniyle yapıldığını anımsattı.
     Düzenlemeye ilişkin ihaleyi alan firmaya yer tesliminin 8 Nisanda yapıldığını ve 90 gün süre verildiğini açıklayan Koçdemir, Merkez Bankası tarafında sınırlı bir alanın da araç parkı için ayrılacağını aktardı.
     Koçdemir, öte yandan 17 Nisanda düzenlenecek Kutlu Doğum Haftası töreninin, Türk Dünyası Kültür Başkentliği kapsamında gerçekleştirileceğini vurgulayarak, "Kutlu Doğum Haftası töreni, Türk Dünyasından katılımla geçmiş yıllara göre daha uluslararası bir nitelikte olacak" dedi.
     Nisan ayındaki bir başka önemli etkinliğin Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olduğunu hatırlatan Koçdemir, "UNESCO Milli Komisyonu vasıtasıyla Kukla ve Gölge Tiyatroları Dünya Birliğinin kongresi burada yapılacak. İki geleneksel tiyatro, UNESCO tarafından getirilecek ve bunlar da hem okullarda hem de halka gösteri sunacaklar" diye konuştu.
     Koçdemir, Eskişehirin 2013 yılında taşıdığı çifte başkentlik unvanının sadece Türkiyede değil, Türk Devlet ve Topluluklarının bulunduğu bölgelerde de tanıtımı için çok sayıda çalışma yürütüldüğünü sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Oktay Özden
     Yayıncı: Mürsel Çetin

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER