Vali Öz, başarılı engelli sporcuları altın

Vali Öz, başarılı engelli sporcuları altın ile ödüllendirdi


AMASYA (A.A) - Amasya Valisi Abdil Celil Öz, çeşitli şampiyonalarda derece alan engelli sporcuları altın ile ödüllendirdi.
     Öz, Altı Nokta Körler Derneği Amasya Şubesi Başkanı Musa Demiryarar, Amasya Görme Engelliler Spor Kulübü Başkanı Yavuz Dümen ile antrenör ve başarılı sporcuları makamında kabul etti.
     Engellerin fırsat verildiğinde büyük başarılara imza atmasının kendilerini gururlandırdığını kaydeden Öz, engellilerin sosyal hayat içinde yer almaları ve spor ile ilgilenmelerinin yaşamlarını olumlu yönde etkilediğini belirtti.
     Engelli sporculara desteklerinin süreceğini ifade eden Öz, şunları kaydetti:
     Son yıllarda devletimizce engellilerimize yönelik pek çok proje hayata geçirilmiş ve son olarak engellilerin kamuda istihdamına yönelik yasal bir düzenleme yapılmıştır. Bu durum devletimizin engelli vatandaşlarımıza verdiği değerin açık bir göstergesidir. Umuyorum ki bu başarılar son olmayacak ve bu sporcularımız, gençlerimize de örnek teşkil edecektir. Ben bu başarıların Amasyaya kazandırılmasında, emekleri olan herkese teşekkür ediyorum.
     Demiryarar ve Dümen ise katıldıkları müsabakalar ile faaliyetleri hakkında Öze bilgi verdi.
     Ziyaretin sonunda Öz, dernek ve spor kulübü yöneticilerine teşekkür plaketi verirken, Judoda 55 kiloda Türkiye 2.si olan Eyüp Akbulut, 100 kiloda Türkiye 3.sü olan Sadık Kaya ve Halterde 100 kiloda Türkiye 3. sü olan Ayhan Köse ile Judo Antrenörü Mustafa Çetinkayaya altın hediye etti.
    
     Muhabir: Fatih Mehmet Kürkçü
     Yayıncı: Dilek Sezen
<< Önceki Haber Vali Öz, başarılı engelli sporcuları altın Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER