Veyselkarani beldesine yeni isim tabelası dikildi

Veyselkarani beldesine yeni isim tabelası dikildi -Belediye Başkanı Gülmez: "Gerçek adımıza kavuştuk"


SİİRT (A.A) - Baykan ilçesinde, "Ziyaret" olan eski ismi Veyselkarani diye değiştirilen belde, yeni tabelalarına kavuştu.
     Daha önce adı "Ziyaret" iken belediye meclisinin aldığı kararın, İçişleri Bakanlığı tarafından onaylanıp 26 Mart 2013 tarihinde Resmi Gazetede yayınlanmasıyla adı "Veyselkarani" olarak değiştirilen beldenin kara yolu tabelaları değiştirildi.
     Beldenin burada yatan Veysel Karani ile özdeşleştiğini belirten Belediye Başkanı Servet Gülmez, beldenin gerçek adına kavuştuğunu ifade etti.
     Beldenin yurt içinde ve yurt dışında Veysel Karani sayesinde bilindiğini belirten Gülmez şunları söyledi:
     "1994 yılında belediyenin kurulması ile beldemiz hızla gelişmeye başladı. Bugün 7 bini aşan nüfusumuzla Siirtin birçok ilçesinden büyük bir yerleşim birimiyiz. Yanı sıra, her yıl yurt içinden ve yurt dışından bir milyonu aşkın kişi beldemizi ziyaret etmektedir. Bütün bunları beldemizde yatmakta olan ve peygamber efendimizin övgülerine mazhar olan Veysel Karaniye borçluyuz. Bu nedenle meclisimiz, daha önce Ziyaret olan belde adının "Veysel Karani "olarak değiştirilmesi yönünde bir karar almıştı. Bu kararın onaylanmasının ardından harekete geçtik ve beldemizi gösteren karayolu tabelalarını değiştirdik. Şimdi gerçek adımıza kavuştuk. 10 yıldan beri beldenin adını değiştirmek istiyorduk."
     Gülmez, kararın onaylanmasında emeği geçenlere belde halkı adına teşekkür etti.
    
     Muhabir: Ayhan Mergen - Zekeriye Güneş
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber Veyselkarani beldesine yeni isim tabelası dikildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER