VGCden Usluya kınama

VGCden Usluya kınama -VGC, köşe yazarı Emre Uslunun, Vanlı gazetecilere TOKİden sus payı olarak 100 konut verildiği yönündeki yazısının, gerçeği yansıtmadığını açıkladı


VAN (A.A) - Vangölü Gazeteciler Cemiyeti (VGC), köşe yazarı Emre Uslunun, Vanlı gazetecilere Toplu Konut İdaresinden (TOKİ), sus payı olarak 100 konut verildiği yönündeki yazısının, gerçeği yansıtmadığını açıkladı.
     VGCden yapılan yazılı açıklamada, ulusal bir gazetede köşe yazarlığı yapan Uslunun bir süredir yalan ve yanlış bilgilerle Vanlı gazetecileri karaladığı belirtildi.
     Uslunun deprem sonrası, Başbakanlık Afet Acil Durum Yönetim Başkanlığı (AFAD) tarafından TOKİye yaptırılan konutlardan 100ünü Vanlı gazetecilere sus payı olarak verdiği yönündeki yazısının gerçekleri yansıtmadığının yer aldığı açıklamada, 100ün üzerinde üyesi bulunan VGCnin, öncelikle yalan ve mesnetsiz yakıştırmalarla Vanlı gazetecileri zan altında bırakmaya çalışan Usluyu kınadığı belirtildi.
     Açıklamada, 2011 yılında yönetimi devralan yeni yönetimin, üyelerden gelen yoğun istek üzerine ev konusunda anket çalışması yaptığı, bu anketin çoğu asgari ücretle çalışan üyelerin, uzun vade ve düşük taksitle ev sahibi olmasını sağlamak amacıyla yapıldığı anımsatıldı.
     Bu çerçevede TOKİ ile görüşme başlatıldığının ifade edildiği açıklamada, şunlara yer verildi:
     Fakat 23 Ekim 2011de deprem oldu. Kentteki herkes gibi meslektaşlarımız da bu depremden büyük bir yara aldı. Üstelik meslektaşlarımız acılarını içine gömerek canla başla, gece gündüz çalıştı. Yetkililerin ihtiyaçtan fazla konut yapılacağı açıklaması üzerine her zamandan daha fazla ev ihtiyacı ortaya çıkan üyelerimiz için girişimlerimizi hızlandırdık. Bu süreçte Vanda incelemelerde bulunan TOKİ Başkanı Ahmet Haluk Karabelle görüşme yaptık. Görüşmeler sonrası hazırladığımız liste, 27.01.2012 tarihinde, 2012/1 sayı numaralı üst yazıyla, TOKİ Finansman Daire Başkanlığına gönderildi. Daha önceki yıllarda cemiyet yönetiminde görev alan ve Uslunun köşesinde ismini zikrettiği Bişar Ulutaş, o süreçte üyemiz olduğu için isminin TOKİye iletilen liste içinde yer aldığını ayrıca belirtmek isteriz. Ulutaş, daha sonra kentte ayrı bir basın derneğinin başkanlığını yaptığı ve durumu cemiyetimiz tüzüğüne aykırı olduğu için defalarca uyarılmış, uyarılara olumlu ve olumsuz cevap vermediği için 17.05.2012 tarihinde kendisiyle birlikte 4 kişinin aynı sebeple üyeliğine son verildi. Ancak bu Ulutaş ve diğerlerinin ev sahibi olmayacakları anlamına gelmiyordu.
    
     -VGC, Usluyu Vana davet etti
    
     Açıklamada, gazetecileri ev sahibi yapmak için yaptıkları görüşmelerde muhatabın TOKİ olduğunu, valilik ya da AFADa konut talebiyle ilgili başvuru yapılmadığı ifade edildi.
     VGC yönetimi, açıklamasında şunları kaydetti:
     26 Nisan 2012 tarihinde yapımı devam eden konutlarda incelemelerde bulunan Başbakan Yardımcısı Beşir Atalaydan, fazla kalan deprem konutlarından 100ünün gazetecilere uzun vadeli ve düşük taksitle tahsis edilmesi için destek istendi. Sayın Atalayın yaklaşımı olumlu oldu. Bakan Atalay, ikinci etapta yapılan konutlardan 100ünün gazetecilere verilmesinde bir sakınca olmadığını, bunun çok iyi olacağını belirterek, TOKİnin yardımcı olması talimatını vermiştir. Atalayın bu açıklaması medya organlarınca da haber yapıldı. Ancak gelinen noktada gazetecilere verilen tek bir konut olmadığı gibi görüşmeler de sonuçlanmamıştır. Depremde arkadaşlarımızı enkaz altında yitirdiğimiz ve bir kez olsun acımıza ortak olma duygusundan bile yoksun Uslunun üslubu bizi derinden üzmüştür. Yıllardır sıkıntılı olan bu bölgede tüm tehlikeleri göze alarak mesleğini icra etmeye çalışan Vandaki gazetecileri töhmet altında bırakacak sözler sarf etmek hangi vicdana sığar. Yaşadığımız koca depremden sonra bile bir kez olsun Vana gelmeyen Usluyu, gerçekleri yerinde görmek üzere Vana ve haklı olarak da özür dilemeye davet ediyoruz.
    
     Muhabir: Sıtkı Yıldız
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber VGCden Usluya kınama Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER