Yakutiyede kentsel dönüşüm çalışmaları

Yakutiyede kentsel dönüşüm çalışmaları -Yakutiye Belediye Başkanı Korkut: Şehrin yıkılıp, tekrar inşa edilmesi, modern bir hüviyete sahip olması lazım. Şuan itibariyle yaklaşık 400 dönümlük bir alanda kamulaştırma çalışması yaptık


ERZURUM (A.A) - Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, Şehrin yıkılıp, tekrar inşa edilmesi, modern bir hüviyete sahip olması lazım. Şuan itibariyle yaklaşık 400 dönümlük bir alanda kamulaştırma çalışması yaptık dedi.
     Korkut, AA muhabirine yaptığı açıklamada, göreve geldikleri 2009 seçimlerinden sonra Yakutiye Belediyesine 4 belde belediyesinin de bağlandığını belirterek, 830 işçinin giderinin 1,7 milyon lira olduğunu, İller Bankasından gelen paranın da 319 milyon lira olduğunu söyledi.
     Göreve geldiklerinde ödenmemiş işçi ikramiyelerinin ve maaşların önemli bir sorun oluşturduğunu dile getiren Korkut, Öncelikle işçilerin gitmesi noktasında ciddi çalışmalar yaptık. Bunun nihayetinde de işçiler kamuya dağıtıldı. 660 kişi dağıtılınca yaklaşık 167 personelimiz kaldı. Bunların maaşlarında, ikramiyelerinde şuan itibariyle hiç aksama yok. Giden arkadaşlarımızın içerdeki maaşları, ikramiyeleri hepsi ödendi, 10 milyar lira civarında. Bununla beraber 10 milyar civarında piyasa borcu vardı, o ödendi dedi.
     Belediye hizmet binasının çalışan personelin daha sağlıklı çalışabilmesi için restore edildiğini anlatan Korkut, Yakutiye ve Lala Paşa Camisinin çevre düzenlemesinin de yapılarak, şehre bir kent meydanı kazandırıldığını ifade etti.
    
     -Kentsel dönüşüm şehrin olmazsa olmazı-
    
     Korkut, Cumhuriyet Caddesinde yoğun tarihi eserlerin olması dolayısıyla buraya alternatif bir cadde açılması gerektiğini belirterek, Ali Raviden başlamak kaydıyla 23 Temmuza ve TOKİ binalarından da karayollarına bağlantı yol ağını gerçekleştirdik, 25 metre genişliğinde 2 kilometre uzunluğunda. Burada 435 binayı kamulaştırdık. Yaklaşık 14 milyar liraya mal oldu. Kamulaştırmadan parasını alan vatandaşlarımız da büyük bir memnuniyetle gittiler, şimdi yaşam kalitesi çok yüksek binalarda oturmaya başladılar diye konuştu.
     Erzurumun kayak turizminin yoğun olarak yaşandığı bir kent olduğunu hatırlatan Korkut, şunları kaydetti:
     Tarihi eserlerin etrafının açılması ve kentsel dönüşüm şehrin olmazsa olmazı iki şeydi. Erzurumda özellikle kültür turizminin de önplanda olması gerektiğini düşündük. Burada Urartu, İlhanlı, Selçuklu ve Osmanlının önemli eserleri, Cumhuriyet döneminin eserleri vardı. 300ün üzerinde eser olması bizim için büyük nimet. Bu bakımdan da tarihi eserlerin etrafının açılmasıyla ilgili çalışmayı biz başlattık.
     Üç Kümbetler çevresinde 80 dönümlük alanda yapılan çevre düzenlemesinin bitmek üzere olduğunu ifade eden Korkut, 2. etapla bu alanı 150 dönüme çıkaracaklarını söyledi.
     Korkut, Üç Kümbetler çevresinde butik oteller, ziyaretçi karşılama merkezi yapılacağını belirterek, kapalı bir kent parkı da planladıklarını söyledi.
     Kamulaştırmaları belediye bütçesinden yaptıklarını dile getiren Korkut, şöyle devam etti:
     Vatandaşımızın da ciddi manada desteği var. Gittiğim yerlerde başkanım bizim mahalleyi ne zaman söküyorsun diyorlar. Şunu anladılar ki Yakutiye Belediyesi, kimseyi mağdur etmeden, herkesin hakkını vererek bu işi geçekleştiriyor. Şehrin yıkılıp, tekrar inşa edilmesi, modern bir hüviyete sahip olması lazım. Şuan itibariyle yaklaşık 400 dönümlük bir alanda kamulaştırma çalışması yaptık. Bunun maliyeti bize 80 milyar lira. Bu sene itibariyle hedefimiz 40 milyar liralık kamulaştırma yapmak.
     Kentsel dönüşüm yaparken yeşil alana da büyük önem verdiklerini, birçok mahallede yeşil alan çalışması yaptıklarını belirten Korkut, Erzurumun mesire alanı ihtiyacını karşılamak amacıyla Dumluya güzel bir mesire alanı yaptıklarını sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Zehra Melek Çat
     Yayıncı: Zekeriya Kaya
<< Önceki Haber Yakutiyede kentsel dönüşüm çalışmaları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER