Yalovada elyaf fabrikasındaki yangın

Yalovada elyaf fabrikasındaki yangın -Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ulukaya: -Yangının etkileriyle ilgili ölçüm değerleri bölüm bölüm bize ulaşmaya devam ediyor. Bu hafta ayrıntılı rapor çıkacak


YALOVA (A.A) - Yalova Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Dr. Osman Ulukaya, Aksa Akrilik Kimya Sanayi A.Şye ait elyaf fabrikasındaki yangının etkileriyle ilgili ölçüm değerlerinin kendilerine bölüm bölüm ulaştığını belirterek Bu hafta bununla ilgili ayrıntılı rapor çıkacak dedi.
     Ulukaya, gazetecilere yaptığı açıklamada, fabrikasda 27 Ocak Pazar günü meydana gelen yangınla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Müdürlüklerine bağlı birimin yangın sırasında 3 kişilik ekiple fabrika çevresinde ölçümler yaptığını hatırlatan Ulukaya, şunları kaydetti:
     Yangın günü ikisi kimya mühendisi, biri çevre mühendisi olmak üzere müdürlüğün üç çalışanı fabrikaya gitti. Akşama kadar da orada kaldılar, sürekli ölçümler yaptılar. Azot oksit, hidrojen siyanür gibi maddelerle ilgili veriler daha sonra akredite kuruluşun yaptığı şeyler. Onlar da bu hafta sonuçlanır. Amacımız ne olduğunu bilmek, görmek. Bize birkaç hoca geldi, biz de kendilerine neyi istediğimizi komple paylaştık. Anlık verilere baktığımız zaman, stadyumun oradaki istasyonumuzda şehre yansıyan, burada değerleri aşan bir şey yok. Topraktan ve sudan da veri aldık. Onlarla ilgili olarak da hocalardan ayrıntılı rapor istedik. Yangının etkileriyle ilgili ölçüm değerleri bize bölüm bölüm ulaşmaya devam ediyor. Bu hafta bununla ilgili ayrıntılı rapor çıkacak. Raporlardan sonra da kamuoyunu aydınlatacağız.
    
     Muhabir: İsmail Ersan / Haluk Yüksel
     Yayıncı: Kamuran Akkuş
<< Önceki Haber Yalovada elyaf fabrikasındaki yangın Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER