Yazarlar Birliği, Kültürel Etkinlikler Takvimini açıkladı

Yazarlar Birliği, Kültürel Etkinlikler Takvimini açıkladı


KONYA (A.A) - Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) Konya Şubesinin 2013 Kültürel Etkinlikler Takvimi açıklandı.
     TYB Konya Şubesi Başkanı Mehmet Ali Köseoğlu, TYBnin 35. kuruluş yılı olmasından dolayı bu yıl, şiir, edebiyat, tarih, sinema, sergi ve gezilerden oluşan 35 etkinlik düzenleyeceklerini söyledi.
     Etkinliklere, Doç. Dr. Caner Arabacının konuşmacı olacağı 9 Marttaki Çanakkaleden İstiklal Marşına isimli programla başlayacaklarını ifade eden Köseoğlu, Kutlu Doğum dolayısıyla şair Nurullah Gençten naatlar dinleyeceğiz. Selçuk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi ile birlikte 30 yıl sonra Erol Güngör panelimizi anlamlı buluyorum. Valilik koordinesinde Necip Fazıl okuyoruz programı gerçekleştirilecek. Cahit Zarifoğlu Çocuk Şenliğinin bu yıl 9uncunu hazırlıyoruz. Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanımız Abdullah Gülün elinden Kültür ve Turizm Bakanlığı 2012 Yılı Kültür ve Sanat Büyük Ödülünü alan Hattat Hüseyin Öksüz hocamız, sanat hayatından hatıraları anlatacak diye konuştu.
     Tarık Buğra 95 yaşında başlıklı anma programıyla Ali Kemal Belviranlıyı bestelediği ilahilerle ölümünün 10. yıl dönümünde anacaklarını belirten Köseoğlu, Yazılacak çok şeyimiz var gezi programı kapsamında Kapadokyaya ayrıca Konya Ovası Projesindeki bölgelere seyahatler gerçekleştireceklerini bildirdi.
     Mehmet Akif Ersoy, Hz. Mevlana, Necip Fasıl Kısakürek, Cahit Zarifoğlu başta olmak üzere kültüre değer katan insanları anlatan programlar gerçekleştirdiklerini dile getiren Köseoğlu, şöyle devam etti:
     Cumali Analdıdan Sıtkı Caneye, Abdurrahim Karadenizden İhsan Fazlıoğluna kadar birikimlerinden istifade edeceğimiz onlarca ismi, bu yıl İl Halk Kütüphanesi ile birlikte organize ettiğimiz programlar vesilesiyle Konyada ağırlayacağız. Bu programlardan bazılarını Konya Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, Selçuklu, Meram ve Karatay belediyeleri, Selçuk Üniversitesi ve Necmettin Erbakan Üniversitesi ile birlikte organize edeceğiz.
    
     Yayıncı: Murat Aslan
<< Önceki Haber Yazarlar Birliği, Kültürel Etkinlikler Takvimini açıkladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER