Yeni eğitim öğretim yılı başladı

Yeni eğitim öğretim yılı başladı -Tavşanlı ilçesinde, Cumhuriyet Meydanı ile Dağçeşme İlkokulu ve Ortaokulunda törenler yapıldı


KÜTAHYA (A.A) - Tavşanlı ilçesinde, 2012-2013 eğitim öğretim yılının başlaması dolayısıyla Cumhuriyet Meydanı ve Dağçeşme İlkokulu ve Ortaokulunda törenler yapıldı.
     Kentteki etkinlikler, İlçe Milli Müdürü Levent Kıyak tarafından Cumhuriyet Meydanındaki Atatürk Anıtına çelenk bırakılması, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı.
     Dağçeşme İlkokulu ve Ortaokulundaki törende konuşan AK Parti Kütahya Milletvekili Vural Kavuncu, yararlı ve iyi eğitilmiş bireyler yetiştirilmesinde eğitimin önemli olduğunu söyleyerek, Gece gündüz, durmadan okullarda gerek onarım gerekse yeni eğitim sisteminin planlanmasıyla ilgili çalışmalar yaptık. Bunların meyvelerini, öğrencilerimizin başarılarıyla görmeyi temenni ediyoruz dedi.
     Tavşanlı Kaymakamı Numan Hatipoğlu da, okullarda eğitimin son teknolojik koşullarda yapıldığını dile getirerek, öğretmen ve öğrencilerden yeni eğitim öğretim yılında başarılar beklediklerini bildirdi.
    
     -Öğrenci sayımız 19 bin civarındadır-
    
     Kayık ise, ilçenin 4+4+4 diye bilinen yeni sisteme uyumlu olduğunu anlatarak, şöyle konuştu:
     Öğrenci sayımız 19 bin civarındadır. Öğretmen sayımız yöneticiler dahil bin 65tir. 190 memur ve yardımcı personelle Tavşanlıda bin 255 personelle hizmet etmekteyiz. Müdürlüğüme bağlı iki yaygın eğitim kurumu, 13 lise, 55 ilkokul ve ortaokul, 4 okul öncesi eğitim kurumu ve Rehberlik Araştırma Merkezi olmak üzere 75i resmi, 31i özel, toplam 106 kurumla hizmet vermekteyiz. Bu eğitim öğretim yılında ilkokul ve ortaokul olmak üzere bin 116 öğrenci, taşımalı sistem kapsamındadır. Bunun yemek maliyeti 1 milyon 294 bin liradır. 2012-2013 eğitim öğretim yılı için öğrencilerimize dağıttığımız ücretsiz ders kitabı sayısı da 228 bindir.
     Geçen yıl ilçeden üniversiteye giriş sınavlarına bin 260 kişiden 341inin fakültelere, 293ünün diğer programlara olmak üzere toplam 634 kişinin yükseköğrenime yerleştirildiği bilgisini veren Kayık, üniversitelere yerleşme oranının yüzde 50 olduğunu belirtti.
     Kayık, liselere giriş sınavlarına katılan bin 393 öğrenciden 951 öğrencinin, sınavla öğrenci alan okullara yerleştirildiğini ve yerleşme oranının yüzde 68 olarak gerçekleştiğini sözlerine ekledi.
     Öğrencilerin şiirler okuması ve halk oyunu gösterisiyle sona eren törenin ardından protokol üyelerince öğrencilere ücretsiz ders kitapları teslim edildi.
     Törenlere, Tavşanlı Garnizon ve Jandarma Komutan Vekili Jandarma Kıdemli Başçavuş İbrahim Akpınar, Belediye Başkanı Mustafa Güler, Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Keskin, Adli Yargı ve Adalet Komisyonu Başkanı İlyas Develi, İlçe Emniyet Müdürü Murat Erdal, İlçe Özel İdare Müdürü Necati Derin, İlçe Müftüsü Mecit Amil, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ahmet Temel, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, okul müdürleri, öğretmen, öğrenci ve vatandaşlar katıldı.
    
     Muhabir: Selma Kocabaş / Hadi Şengül / Sedat Gök
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Yeni eğitim öğretim yılı başladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER