Yeni yılda doğa dostu hediyelikler

Yeni yılda doğa dostu hediyelikler -Hayvan hakları ve çevre için mücadele veren sivil toplum kuruluşları, doğa dostu hediyeliklerle yeni yılda yakınlarını sevindirmek isteyenlere farklı seçenekler sunuyor -Sivil toplum kuruluşla


ANTALYA (A.A) - Güç Gönel - Yeni yıl için sevdiklerini hediyelerle sevindirirken bir yandan da doğaya ve hayvanlara destek olmak isteyenlere çeşitli vakıf ve dernekler farklı hediye seçenekleri sunuyor.
     Yılbaşı gecesine sayılı günler kala yakınlarını hediyelerle sevindirmek isteyenleri tatlı bir telaş aldı. Hediyelik arayanlara alışveriş merkezleri ve internet üzerinden faaliyet gösteren alışveriş siteleri birbirinden renkli hediye seçenekleri sunmaya başladı. Doğa ve hayvan hakları için mücadele veren sivil toplum kuruluşları ise hem sevdiklerine hediye vermek hem de doğayı veya hayvanları korumak isteyenlere alternatifler sunuyor.
     AA muhabiri, içinde karaçam ve ladin tohumları bulunan kalemlerden, geliri hayvan bakım evlerine bağışlanacak tamamen organik oyuncaklara kadar birbirinden farklı hediye seçeneklerini derledi.
     WWF-Türkiyenin (Doğal Hayatı Koruma Vakfı) resmi alışveriş sitesi Panda Dükkanda, kırtasiye ürünlerinden tekstile, mutfak malzemelerinden giysiye kadar doğaya zarar vermeyen ham maddelerden üretilen ürünler yer alıyor.
     Panda Dükkanda aynı zamanda kurumsal hediye seçenekleri de bulunuyor. Çalışanları ve müşterilerine göndermek üzere Panda Dükkanın kurumsal hediye kataloğunu tercih eden şirketler, hem doğal kaynakların sürdürülebilir kullanımını konusunda farkındalık yaratıyor hem de WWF-Türkiyenin Türkiyenin dört bir yanında gerçekleştirdiği doğa koruma çalışmalarına katkıda bulunuyor.
     Doğa dostu hediyeliklerin fiyatları 2,5 lira ile 220 lira arasında değişiyor.
    
     -HAYTAPdan organik oyuncaklar-
    
     Hayvan Hakları Federasyonunun (HAYTAP) iktisadi işletmesi HAYTAP Shopta satılan ürünlerin geliri de federasyon aracılığıyla hayvanlar yararına kullanılıyor.
     HAYTAP Shop, internet sitesi aracılığıyla bornozdan tişörte, oyuncaktan mutfak malzemelerine kadar hediyelik arayanlara geniş bir yelpaze sunuyor. Sitede çocuklar için satışı yapılan tişörtlerin fiyatı 10, yetişkin tişörtleri ise 50 liradan başlıyor. Tamamen organik malzemeler kullanılarak üretilen oyuncaklar ise 37 ve 45 liradan satışa sunuluyor.
     İnternet sitesi üzerinden 50 lira ve üzerinde yapılan alışverişlerde kargo ücreti talep edilmiyor. Site aracılığıyla ayrıca, Türkiyenin çeşitli yerlerindeki hayvan barınaklarına bağışta bulunulabiliyor.
    
     -TURMEPAdan Tohumlu kalem-
    
     DenizTemiz Derneği/TURMEPA da sevdiklerine hediye alırken temiz denizler adına verilen mücadeleye destek olma çağrısında bulunuyor. TURMEPA Dükkanda deniz temalı ürünler ve kartlar yer alıyor. Ürün siparişleri TURMEPAnın internet sitesinden ve derneğin telefonlarından verilebiliyor.
     TURMEPA Dükkanda en çok, doğa dostu kalemler dikkati çekiyor. Geri dönüştürülmüş kağıttan üretilen kalemler, 1-3 yıl içinde doğada çözünebiliyor. Kapağındaki özel bir bölme içine yerleştirilen karaçam ve ladin tohumları ile üzerindeki ekim talimatlarının da yer aldığı Tohumlu kalem, Design Turkey 2010da En İyi Tasarım, İhracatın Yıldızları Yarışmasında da Kreatif Ürün dalında ödül sahibi.
    
     -TEMAdan umutlar fidan olsun çağrısı-
    
     Türkiye Erozyonla Mücadele Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı da (TEMA), Bu yıl umutlar fidan olup büyüsün sloganıyla 2013 yılı için hediye arayışı içinde olanlara fidan önerisinde bulunuyor.
     Yeni yıl için bireysel ve kurumsal sertifika seçenekleri sunan TEMA, fidan bağışının kendilerine ulaşmasından itibaren kargo ile 3 iş günü içinde fidan dikim sertifikasını sahiplerine ulaştırıyor.
     İsteyenlere ise internet üzerinden e-sertifika gönderilebiliyor.
    
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Yeni yılda doğa dostu hediyelikler Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER