Young Business 2013 Ekonomi Ödülleri Töreni

Young Business 2013 Ekonomi Ödülleri Töreni -Hedef Alliance Başkanı Sancak: -"300 yılda bir gelen, Kanuninin, Yavuzun, Fatihin soyundan gelen bir liderimiz var"


KAYSERİ (A.A) - Kayseri Genç Sanayiciler ve İşadamları Derneğinin (GESİAD) öncülüğünde gerçekleştirilen Geleneksel Young Business Dergisi 2013 Yılı Ekonomi Ödülleri sahiplerini buldu.
     Kayseri Hilton Otelde gerçekleştirilen ödül törenine GESİAD Başkanı Hamdi Kınaş, Hedef Alliance Yönetim Kurulu Başkanı Ethem Sancak, Young Business dergisi yayın kurulu sorumlusu Erol Boydak, Kayseri Valisi Şerif Yılmaz, AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Tamer, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Kayseri Sanayi Odası Başkanı Mustafa Boydak ile çok sayıda işadamı katıldı.
     Ethem Sancak, yaptığı konuşmada, Türkiyenin 2023 hedefi olan dünyanın en büyük 10 ekonomiden biri olma noktasına geleceğine inandığını söyledi.
     Sancak, şöyle konuştu:
     "Peki bunu yapabilmemiz için neler gerekir- Bunun için mutlak manada marka yapmamız lazım. 2023 yılındaki 500 milyar ihracat hedefini yakalayacağız konusunda inancım tam. Hiçbir şüphem yok. Hatta bu hedef o kadar ulusalca benimsendi ki muhalefetimiz bile bu hedefimizi az buluyor, daha fazlasını istiyor. Ama şunu da biliyorum ki 500 milyar dolar değil 1 trilyon dolar da ihracat yapsak bu bizi büyük bir ülke yapmaz. İnsanlığa şekli veren, aleme nizam veren bir ülke haline gelemeyiz. Çok büyük bir tüccar ülke oluruz. Hollanda gibi. Ama bu yetmez. Bizim iddiamız çok daha şuurlu ve çok daha kapsamlıdır."
     2023 hedefin yakalanması için gerekli objektif koşulların oluştuğunu vurgulayan Sancak, şöyle devam etti:
     "Tarihimizde bunun örnekleri var. Genetiğimizde ve tarihimizde bu var zaten. Allahın inayeti ile de 500 yıllık batı medeniyeti baş aşağı inmeye başladı ve önümüzdeki dönemde bizim böyle büyük bir marka yaratabilmemizin objektif koşulları oluştu. Bu hedefler 100 yıl önce olamazdı. Çünkü objektif koşulları yoktu. Ama şimdi çok şükür 100 yıllık çıkmaz bir sokaktan sonra tarih yüzümüze güldü. Önümüz açılıyor ve büyük markayı gene insanlığa hediye edeceğiz. Türkler gene bu coğrafyalarda 73 milleti özgür iradeleri ile bir organizasyon etrafında birleştirecek ve tekrar tarih sahnesine çıkacaklar. Tıkanmış adaletsizliğin hüküm sürdüğü insanlık alemini yeniden ihlasa ve kurtuluşa getirecektir. Bu görev gene bize düştü. Allah da bize gerekli olan bütün malzemeleri hediye ediyor."
     Türkiyenin son 10 yılda atağa geçtiğini hatırlatan Sancak, "Son 10 yılda iki tane önemli marka inşa ettik. Bu markalardan birincisi Türkiye Cumhuriyetinin yeni aldığı şekildir diye konuştu.
    
     -"Türkiye vesayetleri kırdı"-
    
     Sancak, Türkiyenin vesayetleri kırarak ilerlediğinin altını çizerek, şunları söyledi:
     "Bize 300 yıl önce dayatılan bir paradigma vardı. İslamın demokrasi ile bağdaşmadığı paradigması. Çok şükür son 10 yılda bunu parçaladık ve bir İslam ülkesinde ileri demokrasinin inşa edilebileceğinin bariz örneğini yarattık. Bütün Asyanın despotizmi altında inleyen, haklarına ve uluslarına örnek teşkil edecek, 1 milyar 700 milyon Müslümana demokrasi ve İslam bağdaşıyormuş dedirtecek ve bu uğurda ileri atağa sevk edecek muazzam bir modelimiz var ve buna liderlik eden muazzam da bir liderimiz var. 300 yılda bir gelen, Kanuninin, Yavuzun, Fatihin soyundan gelen bir liderimiz var. Allah bunu bahşetti."
     Çözüm sürecine ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Sancak, "Bu vesayeti kırarak özgür ve ileri demokrasi inşa etme konusunda ciddi mesafeler katediyoruz. Umut ediyoruz ki bu açılım süreci de selametle sonuçlanır ve büyük birlikteliği oluşturur. İktidar ve muhalefeti ile böyle bir sürece girdik. Bunu siyasiler daha da geliştirmeli."
     Program, GESİAD Onur Ödülleri ve Young Business Yılın Ekonomi Ödüllerinin sahiplerine verilmesinin ardından sona erdi.
    
     Muhabir: Sercan Küçükşahin
     Yayıncı: Tarkan Demir
<< Önceki Haber Young Business 2013 Ekonomi Ödülleri Töreni Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER