Zayıflatma ameliyatları

Zayıflatma ameliyatları -GOÜ Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Kayaoğlu: -Obezite nedeniyle başvuran hastalarda, ameliyat öncesi diyet ve egzersiz gibi yöntemlerle kilo kaybetmeyi denemiş ancak başaram


TOKAT (A.A) - Gaziosmanpaşa Üniversitesi (GOÜ) Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Ayhan Kayaoğlu, zayıflatma ameliyatı için başvuran hastalarda, ameliyat öncesi diyet ve egzersiz gibi yöntemlerle kilo kaybetmeyi denemiş ancak başaramamış olma şartı arandığını söyledi.
     Kayaoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, obezite ve şeker hastalığı nedeniyle yaşanan sağlık sorunları hakkında bilgi verdi.
     Obeziteye eşlik eden en önemli hastalıklar arasında tip II diyabet, koroner arter hastalıkları ve hipertansiyonun yer aldığını anlatan Kayaoğlu, şeker hastalarında ise kalp krizi, felç, böbrek hastalığı ve böbrek yetmezliği riskinin ciddi oranda arttığına dikkati çekti.
     Yaptıkları zayıflatma ameliyatları hakkında bilgi veren Kayaoğlu, kliniklerinde 200 kadar hastayı farklı ameliyat yöntemleri kullanarak tedavi ettiklerini söyledi.
     Kendilerine başvuran hastaların çeşitli testlerden geçirilerek operasyona uygunluk ve risk faktörleri açısından değerlendirildiğini aktaran Kayaoğlu, şunları kaydetti:
     Hastalar, operasyonun riskleri ve ameliyat sonrası yaşam alışkanlıkları açısından bilgilendirilmekte, takiben operasyona alınmaktadır. Obezite nedeniyle başvuran hastalarda, ameliyat öncesi diyet ve egzersiz gibi yöntemlerle kilo kaybetmeyi denemiş ancak başaramamış olması şartı aranmaktadır. Ameliyat sonrası hastalarımız fazla kilolarından kurtulduğu gibi, büyük kısmı hemen, bazıları da kilo kaybının sağladığı avantajın ortaya çıkmasından sonra ilaçlarından ve insülinden kurtulmaktadır. Kullanmış olduğumuz bu yöntemler içinde tüp mide ve mide katlama ameliyatları vardır. Bunun haricinde 70 kadar hastaya da mide içerisine balon yerleştirme işlemi yaptık. Kliniğimizde tüm bu cerrahi girişimler kapalı, yani laparoskopik yöntemle yapılmaktadır. Hastalarımızın büyük çoğunluğu Tokat dışından üniversitemiz hastanesine başvurarak ameliyat olmaktadır. İstanbul, İzmir, Bursa, Gaziantep, Kayseri, Samsun, en sık başvuru olan illerdir. Yine Almanyada ikamet eden 15 kadar vatandaşımız da ameliyat olarak dönmüşlerdir.
    
     Muhabir: Ekber Türkoğlu
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Zayıflatma ameliyatları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER