Zigana Dağında 4 yıl önce ölen

Zigana Dağında 4 yıl önce ölen 10 dağcı anıldı -Trabzonda düzenlenen anma programına, dağcıların yakınları da katıldı


TRABZON (A.A) - Zigana Dağında 4 yıl önce çığ düşmesi sonucu yaşamını yitiren 10 dağcı, Trabzonda anıldı.
     Trabzon Tenis Dağcılık Kayak İhtisas Kulübü (TEDAK) tarafından organize edilen anma yürüyüşüne, ölen dağcıların yakınlarının yanı sıra Türkiye Dağcılık Federasyonu Başkanı Alaattin Karaca, Trabzon Milli Eğitim Müdürü Tamer Kırbaç, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Cemalettin Yazıcı ile TEDAK, Karadeniz Teknik Üniversitesi Dağcılık ve Kış Sporları Kulübü, Uzungöl Doğa Sporları Adrenalin Kulübü Derneği üyeleri katıldı.
     Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü binası önünde toplanan grup, Türk bayrağı ve kulüplerin flamaları eşliğinde, Toklu Mahallesinin sahil kesiminde bulunan ve Zigana Dağındaki çığ felaketinde hayatını kaybeden dağcıların anısına yaptırılan anıta kadar yürüdü. Alaattin Karaca ve TEDAK Başkanı Süleyman Alkan, anıta çelenk bıraktı. Merhum dağcılar için saygı duruşunda bulunuldu.
     Buradaki törene katılan Trabzon Valisi Recep Kızılcık, yaptığı konuşmada, 10 dağcının yükseklerden, bembeyaz bir ortamdan Yaradana kavuştuğunu belirterek, Şüphesiz onların amacı hem Trabzonun hem Doğu Karadeniz Bölgesinin alternatif turizm anlamında zenginliklerini ülkemiz ve dünya insanlığıyla paylaşmak, yeni alanlar keşfetmek ve aynı zamanda sağlıklı kalmaktı. Nitekim bugün bu davalarında ne kadar haklı ve öngörü sahibi olduklarını başta Spor Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığının ortaklaşa yürüttükleri Sağlıklı Yürü, Sağlıklı Kal kampanyaları göstermekte. Aynı zamanda Doğu Karadeniz Bölgemizdeki alternatif turizmdeki gelişme oranına baktığımızda, fevkalade önemli gelişmeler kaydettiğimizi görüyoruz. Öngörü sahibi olan bu kardeşlerimizin cennette şehit olarak yerlerini almasını temenni ediyorum. Onları her zaman hatırlayan, hiç unutmayan çok sevgili vefakar ailelerine, yakınlarına Allahtan sabır diliyorum. Onların unutulmamaları için bu anıtın dikilmesine yer tahsis eden Trabzon Belediyemize teşekkür ediyorum diye konuştu.
     Türkiye Dağcılık Federasyonu Başkanı Karaca ise merhum dağcıları şahsı ve Türk dağcılar adına saygıyla ve şükranla andığını söyledi. Trabzonun dağını, yaylasını ülkeye ve dünyaya anlatmak uğruna çıktıkları Zigana Dağında yaşamını yitiren 10 dağcının isimlerinin yaşatılması gerektiğini vurgulayan Karaca, Bu arkadaşlarımız dağcılık tarihinde hak ettikleri yeri aldılar dedi.
     Karaca, Türk dağcılarının, merhum dağcıları ömür boyu unutmayacağını söyledi.
     TEDAK Başkanı Alkan da TEDAKın 1993 yılında 10 doğasever tarafından kurulduğunu ifade ederek, Kurulduğu günden bu yana 10 binlerce kişiyi doğayla buluşturmuş, bölgemizin, özellikle de ilimizin tanıtımına önemli katkılar sağlamış bir kulüptür. Bu yıl 20. yılımızı kutluyoruz ama buruk kutluyoruz. Çünkü Zigana Dağında beyaz bir sonsuzluğa uğurladığımız dostlarımızın acısı hala taze, onları özlüyoruz diye konuştu.
     Trabzon Belediye Başkan Vekili Ergin Aydının da katıldığı anma programı, dağcıların anıt önünde hatıra fotoğrafı çektirmesiyle sona erdi. Anma törenine katılan dağcılar, daha sonra araçlarla Zigana Dağına hareket etti.
     Gümüşhanenin Torul ilçesindeki Zigana Dağında, 25 Ocak 2009da yürüyüşe çıkan TEDAK üyesi 17 kişi çığ altında kalmıştı. Olayda Burçak Sevim, Davut Akdeniz, Erhan Terzi, Özlem Timurcuoğlu, Hüseyin Karaosmanoğlu, Gülhanım Piyale, Yasemin Aktaş, Hasan Ali İsaoğlu, Dursun İnan ve Hüsniye Sarıbıyık hayatını kaybetmişti.
    
     Muhabir: Tuğba Yardımcı Mısır / Asena Akçay
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Zigana Dağında 4 yıl önce ölen Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER