Zilede temel atma ve açılış programları

Zilede temel atma ve açılış programları -Vali Taşkesen, Zile Devlet Hastanesi ile bir tekstil fabrikasının temel atma törenine katıldı, Zile Otobüs Terminali ve bir butik otelin açılışını gerçekleştirdi


TOKAT (A.A) - Tokat Valisi Mustafa Taşkesen, Zile Devlet Hastanesi ile bir tekstil fabrikasının temel atma törenine katıldı, Zile Otobüs Terminali ve bir butik otelin de açılışını gerçekleştirdi.
     Hacılar Köyü mevkisinde yapılacak olan Zela Tekstil Fabrikasının temel atma töreninde konuşan Vali Mustafa Taşkesen, Tokatın, Teşvik Kanununda 5. bölgede yer almasının ve sahip olduğu Organize Sanayi Bölgesinin (OSB) il açısından bir şans olduğunu söyledi.
     Tokat OSBnin yüzde 25lik kapasitesinin dolu olduğunu, görev yaptığı süre içerisinde yüzde 100 doluluk oranına ulaşmasını ümit ettiğini belirten Taşkesen, bu konuda gerekli çalışmaların yapılacağını ifade etti.
     Taşkesen, şunları kaydetti:
     Tabii iş adamlarımıza şimdiden teşekkür ediyorum. Herkesin batıya koştuğu bir zamanda, her türlü teşviğe rağmen iş adamlarının batıda yatırım yaptığı zamanda ilçemizde bu tür yatırımların yapılması her türlü takdirin üzerinde. Zile tarihi zenginlikleri bozulmamış önemli bir ilçemiz. Bu OSB ve özellikle bugün atacağımız yüksek istihdamlı bu yatırımla beraber inşallah geçmiş istihdamlı dönemlere koşar adımlarla ilerlediğini düşünüyorum.
     AK Parti Tokat Milletvekili Zeyid Aslan ise fabrikada 400 kişinin istihdamının hedeflediğini belirterek, bu istihdamla birlikte ilçenin bir nevi üretim merkezi haline dönüşeceğini söyledi.
     Aslan, Bu elbette ki yetmez, Turhalda, Erbaada, Niksarda ve Tokatta da olmalı. Biz Tokatımızın hangi köşesine olursa olsun bir kişiye ekmek verecek, aş verecek kim gelmek isterse sayın Başbakanımızın tabiriyle onları sırtımızda taşımaya hazırız dedi.
     Konuşmaların ardından katılımcılar tarafından butona basılarak fabrikanın temeli atıldı. Daha sonra, Kahya Mahallesinde yapılacak olan Zile Devlet Hastanesinin temel atma törenine katılan protokol üyeleri, Şeyhali Mahallesinde yapımı tamamlanan Zile Otobüs Terminali ile Sakiler Mahallesindeki bir butik otelin açılışını da gerçekleştirildi.
     Programlara, AK Parti İstanbul Milletvekili Harun Karaca, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ali Özkara, Tokat Belediye Başkanı Adnan Çiçek, İl Emniyet Müdürü Osman Balcı, Tokat Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Arat, İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Elibol, Zile İlçe Kaymakamı Nuri Özder ve Lütfi Vidinel ile çok sayıda davetli katıldı.
    
     Muhabir: Zehra Aydın / Ömer Fansa
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Zilede temel atma ve açılış programları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER