Zeybekci: Anayasal bir sıkıntı yoksa Ocak'ta asgari ücret bin 300 lira olacak

Zeybekci: Anayasal bir sıkıntı yoksa Ocak'ta asgari ücret bin 300 lira olacak

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, anayasal veya hukuki bir sıkıntı olmaması halinde asgari ücretin Ocak ayında bin 300 liraya çıkarılacağını savundu.

Denizli'de seçim sonrası teşekkür ziyaretleri yapan Zeybekci, Acıpayam Belediyesi Konferans Salonu'nda partililere hitap etti. Zeybekci daha sonra gazetecilerin asgari üçretle ilgili sorularını cevapladı. Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun asgari ücretin bin 300 liraya çıkarmayı vaat ettiğini belirten Nihat Zeybekci, kendileri için bunun bir taahhüt olduğunu belirtti.

Zeybekci, "Taahhüt haline dönüşmüş olan bu konuda AK Parti olarak ta hükümet olarakta elimizden gelen yapılacaktır. İlk fırsatta bununla ilgili de zaten gereği olan asımlar atılacaktır. Ben hiçbir sorun görmüyorum, yani asgari ücretin bin 300 lira olması ile ilgili hiçbir sorun görmüyorum. Hükümet olarak bu yönde asgari ücret tespit komisyonuna tabi ki bu konu götürülecektir, önerimiz o yönde olacaktır ve elimizden gelen her türlü gayret gösterilecektir aksi bir durum ben ön görmüyorum çünkü sonuçta genel başkanımız, başbakanımız son sözü söylemiştir ondan sonra söz söylemek bize de düşmez zaten bize de yakışmaz." dedi.

Kendilerine düşen görevin gereğini yapmak olduğunu vurgulayan Zeybekci, "İnşaallah gereği de yapılacaktır. 'Ocak' diye Sayın Başbakanımız o konuda net konuştu. 2016'dan itibaren diye teknik olarak bir arıza şey yoksa yani anayasal veya hukuki olarak bir sıkıntısı yoksa 'ocak' diye tahmin ediyoruz. 1 Ocak diye tahmin ediyoruz." diye konuştu.

Asgari ücretle ilgili bazı sektörlerle küçük ölçekli kuruluşlara yük getirmesi halinde çalışma yapılabileceğini ifade eden Zeybekci, "KOBİ'lerde eğer bir mağduriyet varsa sıkıntı varsa, maliyetleri artırıcı bir unsuru varsa rekabetimizi Türkiye olarak kısıtlayan bir ekstra yük getiriyorsa hükümet olarak bununla ilgili bir çalışmaları da zaten yapılıyor, gereği o anlamda da iş adamlarımıza , iş dünyamıza da bu anlamda gereği de yapılacaktır." şeklinde konuştu. CİHAN
<< Önceki Haber Zeybekci: Anayasal bir sıkıntı yoksa Ocak'ta asgari ücret... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER