Zimbabweli genç kızlara İzmir gelinliği

Zimbabweli genç kızlara İzmir gelinliği

84. İzmir Enternasyonal Fuarı (İEF) resmi delegasyonu bünyesinde gelen Zimbabwe heyeti, hazır giyim ve konfeksiyon sektörü temsilcileriyle buluştu. Düğünlerinde üç çeşit gelinlik giyen Zimbabweli genç kızlar için gelinliğin başşehri İzmir'le işbirliği çağrısı yapan heyet başkanı, Sanayi Bakan Yardımcısı Chiratidzo I. Mabuwa, 2–5 Şubat 2016 arasında düzenleencek IF Wedding-10.Gelinlik-Damatlık ve Abiye Giyim Fuarı'na alım heyeti getireceklerini bildirdi. Güney Afrika Cumhuriyeti Fahri konsolosu Tamer Taşkın aracılığıyla Ege Giyim Sanayicileri Derneği (EGSD) Yönetim Kurulu üyeleriyle görüşen Zimbabwe heyeti, ağırlıklı olarak gelinlik, abiye ve damatlık sektörü hakkında yönetim kurulu üyelerinden bilgi aldı.

ALIM HEYETİ GELECEK

Ziyarette konuşan Bakan Yardımcısı Mabuwa, İzmir'in gelinlik ve abiye sektöründe ön sırada olduğunu gördüklerini belirterek, öncelikle bu alanda işbirliği yapabileceklerini söyledi. IF Wedding fuarına alım heyeti getirmeyi planladıklarını ve iki ülke arasındaki işbirliği için bir adım atmak istediklerini belirterek, "Zimbabwe'de düğünlere geleneksel olarak çok önem veriliyor. Gelinler, düğünlerde üç çeşit gelinlik giyiyor. O sebeple gelinliğin başşehri olarak ifade edilen İzmir'le çok önemli çalışmalar yapabiliriz. Ülke olarak giyim ve deri sektörlerine destek veriyoruz. Ülkemizde yatırım yapmak isteyen firmaları da bekliyoruz." dedi.

'PAZAR DEĞERLENDİRİLMELİ'

EGSD Yönetim Kurulu Başkanı Mukadder Özden de Zimbabwe heyetini çok istekli gördüklerini belirterek, her türlü işbirliğine hazır olduklarını söyledi. Zimbabwe'de öncelikle gelinlik ve abiye sektörü için büyük bir potansiyel olabileceğine işaret eden Özden, "Güney Afrika, sektörümüz için önemli hedef pazarlar arasında yer alıyor. Biz işbirliğine ve yeni projelere her zaman açığız. Zimbabwe heyetiyle çok verimli bir toplantı yaptık. Somut gelişme sağlamak amacıyla birçok detayı da konuştuk. Aldığımız yanıtlar ve misafirlerin profesyonel tutumu bizi umutlandırdı. İlk etapta bölgemizin ve ülkemizin tanıtımını yapacağız. Tarih nedeniyle ilk buluşma, IF Wedding fuarında olacak. Fuara alım heyeti gelmesi de bu ülkeye ihracatın kapısını açacaktır." diye konuştu. CİHAN
<< Önceki Haber Zimbabweli genç kızlara İzmir gelinliği Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER