'Zorbalığın kaybettiği bir seçim olsun'

CHP İstanbul Milletvekilleri Mahmut Tanal ve Eren Erdem sabahın erken saatlerinde oyunu kullandı.

'Zorbalığın kaybettiği bir seçim olsun'

Seçimlerin ülkeye hayırlı olmasını dileyen Tanal, "Hukukun ve demokrasinin üstünlüğünün kazandığı, zorbalığın kaybettiği bir seçim temenni ediyorum." dedi. 

Mahmut Tanal, saat 10.00 sıralarında Üsküdar Küçük Çamlıca'da bulunan Saffet Çebi Ortaokulu'ndaki 3282 nolu sandıkta oyunu kullandı. Oyunu kullandıktan kısa bir açıklama yapan Tanal şunları söyledi: "Bugün vatandaşımızın katılımcılık açısından oy kullanma günü. Burada artık sorumluluk vatandaşımızın. Ülkede iyi bir yönetim, iyi bir idare için oylamanın yapıldığı gün. Artık burada vatandaşımız kendi üstüne düşen sorumluluğu ve 13 yıllık siyasi iktidarın yaptıklarıyla, yapamadıklarıyla vatandaşın karşılaşmış olduğu hukuksuzluklarla, zorbalıklarla; hukuk güvenliğinin ortadan kaldırılmasıyla, hukuk güvenliği isteyenlerin oylaması. Bu açıdan ben seçimi ülkemize inşallah barış, demokrasi, özgürlük ve insan hakları açısından hayırlı olmasını diliyorum. İnşallah demokrasi hukuk kazanır. Zorbalığa burada bir ders verilir. Bütün temennim bu."

Aynı okulda oy kullanan Doğan Holding Onursal Başkan'ı Aydın Doğan ise seçimlerin ülkeye hayırlı olmasını diledi. 

CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem de, bugün yapılan seçimin Türkiye tarihinde önemli bir dönüm noktası olduğunu söyledi. Seçmenlere seslenen Erdem, “Sandık sizi çağırıyor!” dedi.



Esenyurt Özel Vizyon Koleji'nde oyunu kullanan CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem, bu seçimin Türkiye tarihinde önemli bir dönüm noktasını olacağını belirtti. Erdem, "Seçime katılım oranı bu seçimde çok önemli rol oynayacak.

Umuyorum ki, bugün katılımın en yüksek olduğu seçimlerden biri yaşanacak. Tüm yurttaşlarımız, oyunu kullanmalı ve sandığa sahip çıkmalıdır. Yurttaşlarımızın hileler noktasında da bazı endişeleri olabilir. Bu anlamda, biz, CHP olarak, 100 binden fazla ekibimizle herhangi bir usulsüzlüğe izin vermeyeceğiz. Şu an tüm okul ve sandıklarda görevli arkadaşlarımız anlık bilgi akışı sağlıyor. Herhangi bir usulsüzlüğün yaşanmamasını temenni ediyorum. Umarım seçim sonuçları halkımız için hayırlara vesile olur." şeklinde konuştu.

CİHAN 
<< Önceki Haber 'Zorbalığın kaybettiği bir seçim olsun' Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER