AKUT Fethiye ekibi organlarını bağışladı

AKUT Fethiye ekibi organlarını bağışladı

MUĞLA (CİHAN)- Muğla'nın Fethiye ilçesinde tüm organlarını bağışlamak için müracaatta bulunan Fethiye Arama Kurtarma Teşkilatı (AKUT) ekibi, İlçe Sağlık Müdürü Uğur Çomak'ın elinden organ bağış kartlarını aldı.

AKUT Arama Kurtarma Derneği Fethiye ekibinden 17 gönüllü organ bağışına dikkat çekmek için organlarını bağışladı. Arama ve kurtarma faaliyetleriyle isminden sıkça söz ettiren AKUT, bu davranışı ile de vatandaşlara örnek oldu. Fethiye İlçe Sağlık Müdürü Uğur Çomak'ı ziyaret eden AKUT Fethiye ekibi, toplumda farkındalık oluşturmak için organ bağışında bulunduklarını kaydetti.

Organ bağışının gönülden gelen bir iş olduğunu anlatan AKUT Fethiye birim sorumlusu Sadi Çidem, yaptıkları işin ne parayla ne de başka bir şeyle karşılık bulmasının mümkün olmayacağını belirtti. Organ bağışı kampanyasına bir buçuk ay önce katıldıklarını hatırlatan Çidem, "Bu tür organ bağışlarının kampanya süresi hiç bitmez. Ömür boyu bu tür kampanyaların sivil toplum örgütlerine örnek teşkil etmesi ve onları da aramızda görmemiz bizleri daha mutlu edecektir." dedi.

Fethiye Sağlık Müdürü Uğur Çomak da organ bağışı için ciddi çalışmalar yaptıklarını açıkladı. Organ bağışının ne kadar gerekli olduğunun bilindiğini anlatan Çomak, organ bağışında nüfusa endeksli il olarak Muğla'nın birinci olduğunu kaydetti. Çomak, "Fethiye, bu birincilikte bin 800 bağışla büyük bir pay sahibi. Halkımızın bu konudaki bilincine çok teşekkür ediyorum. Böyle ekipler bize destek verdikçe sırtımız yere gelmez." ifadelerini kullandı. CİHAN
<< Önceki Haber AKUT Fethiye ekibi organlarını bağışladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER