Arınç: Abdullah Bey'i (Gül) miting malzemesi yapamazsınız


Başbakan eski Yardımcısı Bülent Arınç, "Abdullah Bey'i herhangi biri gibi çağıramazsınız. Miting malzemesi yapamazsınız. Biz, dolgu malzemesi değiliz. Tam içinde olmadığımız bir şeye dekor gibi bakanlar olursa, kızar ve üzülürüz." dedi.

Bülent Arınç, Habertürk TV canlı yayınında Veyis Ateş'in konuğu oldu.

'PARTİLERİN YENİLENMEYE İHTİYACI VAR'

Birçok yerden 'Siz AK Parti'nin vicdanısınız, siz olmazsanız parti güç kaybeder' mesajları aldığını dile getiren Bülent Arınç, 3 dönem kuralının faydalı bir kural olduğunu ifade etti. Arınç, "Bunların hepsine teşekkür ediyorum. 3 konuya dikkat ediyorum. 3 dönem kuralı faydalı bir kural olarak düşünüyorum. Böyle bir kurala da ihtiyaç olabilir. 95'te girdim parlamentoya ve 5 dönem yaptım." diyen Bülent Arınç, "Partilerin yenilenmeye ihtiyacı var. Ben gençlik kollarından geldim. Tayyip Bey de gençlik kollarından geldi. Gençlik kollarından gelince arkadan gelenleri de düşünmek lazım. 'Adam kalksa da sıra bize gelse. Biz de en az onun kadar başarılı olabiliriz' diye söylemeseler de içinden geçirdiklerini düşünüyorum. Ben ve benim gibiler artık bir kenara çekilmezlerse bu doğru olmaz." şeklinde konuştu.

'FİTNE, TROLLER, DEDİKODULAR...'

İnsanların makamlardan değer almaması gerektiğini belirten Bülent Arınç, dünya adına bir beklentisi olmayan biri olarak kalmayı istediğini söyledi. Arınç, şöyle konuştu: "Pek çok görev yaptık. Başbakan Yardımcısı, Meclis Başkanı denmesi bana bir şey katmıyor. Makamlarından değer almamalı insanlar. Bugün tüm sıfatlarımdan sıyrılsam 'Bülent Arınç ne demiş' diye düşünebilirler. Evet bunların dışında başka sebepler de olabilir. Ama bunları konuşmanın bir faydası yok. Tüm siyasi hayatım boyunca, her sözümün, hareketimin AK Parti'ye faydalı olmasını isterim. Farklı anlaşılmalar, dedikodular, fitneler olabilir. Çok gördüm geçirdim. Başka partilerde bulunmadım. Tek çizgide yer aldım.

Bu fitne günümüzde çok fazla kaynıyor. Trollerden bahsedebilirim. Hergün dedikodu üretenlerden bahsedebilirim. Bu fitne ve zararlar liderime zarar vermeye gelmişse, Erbakan'ın bize öğrettiği gibi kenara çekilmektir. Biz çok şükür kendisini feda edebilecek, dünya adına bir beklentisi olmayan bir insan olarak kalmak isteriz. Fitne bir gün biter, yanılmış olanlar yanılmış olarak kalır. Dedikodu, gıybet, yanlış anlaşılmalar çok kötü bir şey. Susmamız bir kenara çekilmemiz ve dua etmemiz lazım."

'BİZ' RUHU 'BEN'E DÖNDÜ'

"Bilemem. AK Parti'nin kuruluşunda pek çok arkadaşımızla beraber çalıştık, çok toplantılar yaptık. O zaman birlikte ve kol kolaydık. Zulüm görüyorduk, mağduriyet vardı, gerici görülüyorduk. Partilerimiz kapatılmıştı. Çok acılar ve güzel günler de yaşadık." diyen Bülent Arınç, sözlerine şöyle devam etti:

"Aday listeleri belli oldu. 'İstanbul 1. Sıra 1. Bölge Tayyip Erdoğan' yazıyor. Yargıtay kendi kararlarını çiğneyerek Tayyip Bey'in kurucu olamayacağını ve milletvekili olamayacağını açıkladı ve adaylığını iptal etti. O gün dünya başımıza yıkıldı bizim. Tayyip Bey de 'davamız yürüyor' diye bir açıklama yapıyor. Karşımda Anavatan'dan CHP'den temsilciler var. Çok sevinçliler. 3'ü birden atıldı, Erdoğan Başbakan olamayacak. Söyleyin bakalım Arınç, sizin adayınız kim olacak? Çok zor bir durum. Adamlar ateşin üzerine benzin döküyor. Alacakları cevaptan da çok eminler. Acınacağımızı bekliyorlar. DYP'liye cevap vereceğim ama size de bir sorum var. Doğru Yol iktidara geldi ve Çiller seçilemedi. Sizin adayınız kim? Verin cevaplarınızı dedim. Veremediler. O zaman 'biz'dik. Şimdi üzülüyorum ki 'ben'e döndük. O 'biz' ruhu şimdi neye dönüşmüştür bunun görülmesi lazım."

'BEN KADERE İNANIRIM, BU İŞ BİTTİ'

Başbakan Davutoğlu'nun, kendisine milletvekili olması ve MKYK'da görev alması için teklifte bulunduğunu belirten Arınç, "Ben Abdüllatif Şener değilim, Erkan Mumcu değilim. Tayyip Erdoğan, Abdullah Gül ve Bülent Arınç olarak anıldık. Lider devam ediyor Cumhurbaşkanlığı noktasında. Partinin başında çok güçlü bir Genel Başkan var. Dışardayız, AK Partiliyiz, bağlı kalacağız. Onun başarısı için 24 saat çalışacağız. Her zaman göreve hazırız. Sayın Başbakan beni davet etti. Kararınız nedir dedi? Gerekçeleriyle anlattım. Milletvekili olmamı ve MKYK'da görev almamı istedi. Ben de 'kararıma saygı duyun' dedim. 18'ine kadar süre var dedi. Sonrasında bana bu fırsatı tanıdı. Ona da çok teşekkür ediyorum. Bu iş bitti. Bunda hayır olacaktır. Ben kadere inanırım." ifadelerini kullandı.

'ABDULLAH BEY'İ MİTİNG MALZEMESİ YAPAMAZSINIZ'

Eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün AK Parti'nin 5. Olağan Büyük Kongresi'ne çağrılmasıyla ilgili ise Bülent Arınç, şunları söyledi: "Abdullah Bey'i herhangi biri gibi çağıramazsınız. Miting malzemesi yapamazsınız. Biz, dolgu malzemesi değiliz. Tam içinde olmadığımız bir şeye dekor gibi bakanlar olursa, kızar ve üzülürüz. Birilerinin değeri bu olabilir. Dışardan gelenlere bile bizden daha fazla değer verilmiştir. İlk Başbakanımız, ilk Cumhurbaşkanımıza 'sen de gel de şurada görün' demek çok yanlış bir harekettir. 'AK Parti'de senin mutlaka hizmet etmen, şu görevleri yapman lazım' demeleri lazım. 'Şu mitinge katıl, şurada kendini göster' bu olmaz. Cumhurbaşkanlığı yapmış bir insana 'sen gel bakalım da sonrasında bir şeyler düşünürüz' diyemezsiniz. Derseniz yanlış olur. Teklifi bana yapılmış kabul ediyorum. Böyle kıytırık davetlerle bu iş olmaz. Gül, mesajını gönderecek. Okunur mu okunmaz mı bilemiyorum."

GÜL PARTİ KURAR MI?

Abdullah Gül'ün alternatif bir parti kurup kurmayacağı ile ilgili de Arınç, "Gül bir parti kurmaz. AK Parti'yi kurduk, AK Parti'deyiz. Birileri bizi imtihan etmesin. Biz hangi çizgiden geliyoruz? Eskiden 'fırıldak kubi'ler vardır. Biz öyle değiliz. Bizim partimizin en kötüsü diğer partilerin en iyisinden daha iyidir. Bizi sıkıştırmaya kalkanlar olursa, bizim öyle bir niyetimiz yok. İkide bir de böyle sorular gelmesin. Şu kadar boyu olan adamlar dedikodu üretiyorlar." değerlendirmesinde bulundu. CİHAN
<< Önceki Haber Arınç: Abdullah Bey'i (Gül) miting malzemesi yapamazsınız Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER